2021. április 24., szombat

"A JELENLEGI ÁTOLTOTTSÁGI SZINTTEL FELELŐTLENSÉG VOLT A NYITÁS, EBBŐL NEGYEDIK HULLÁM LESZ”

NÉPSZAVA
Szerző: UNYATYINSZKI GYÖRGY
2021.04.24.


Már a teraszok megnyitásának első napján teltházas foglalásokról számoltak be a lapunk által szombaton felkeresett budai vendéglátóhelyek.


Baráti társaságok, barátok üldögélnek a fák alatt Buda egyik népszerű éttermének a kerthelyiségében. A jó időt élvező emberek látványa kétségtelenül azt mutatja: az élet kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. A kiszolgálók minden vendégtől megkérdezik, mekkora társaságra számítanak, ez alapján ültetik le őket az asztalokhoz, a távolságtartás figyelembevételével. 

Már a teraszok megnyitásának első napján teltházas foglalásokról számoltak be a lapunk által szombaton felkeresett budai vendéglátóhelyek. – A jól megérdemelt pihenésemet töltöm – mondta egy Széll Kálmán téri bár teraszán egy nő, aki párjával jött. A kifejezetten derűs hangulatban indult beszélgetésünk hamar fordulatot vett, amikor kiderült, hogy egy budapesti kórház poszt-covid részlegén dolgozik orvosként. Emiatt teljesen más szemmel nézte a nyüzsgést, szinte katasztrófaturistaként tekintett a szombati nyitásra.

– Remélem sokan betartják majd a szabályokat, de attól tartok, néhány hét múlva megint rengeteg munkánk lesz, ami most sem kevés – mondta.

Szerinte a jelenlegi átoltottsági szinttel felelőtlenség volt a nyitás, „ebből negyedik hullám lesz”. Bár ő és párja az első között kapták meg az oltást és ezért kisebb kockázattal látogathatnak helyeket, az orvos szerint néhány egyén felelőtlenségének komoly társadalmi hatása lehet. – Kellett valami, hogy az emberek kieresszék a gőzt, mielőtt beleőrülnek a korlátozásokba, de a nyitásban inkább a döntéshozói felelősség kiszervezését látom.

Ha megint baj lesz, a vezetés majd az emberekre, a vendéglátókra foghatja, pedig minden kockázattal a vezetés van tisztában – jegyezte meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.