2021. április 28., szerda

AZT GONDOLNÁNK, HOGY A SZÁMOK NEM HAZUDNAK, DE A FIDESZ TETT ARRÓL, HOGY NE ÍGY LEGYEN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.04.27.


Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a nyugati gyártmányú vakcinákkal szemben, ugyanakkor sokkal jobban elfogadják a keleti gyártmányokat, mint korábban. Ez azonban kiváltotta azoknak a szakembereknek a dühét is, akik eddig meglehetősen visszafogottan reagáltak a kormány eddigi víruskommunikációjára, pedig korábban is érzékelték a visszásságokat.


A modern politikai kommunikáció egyik leghatásosabb fegyvere, hogy a kellemetlen valóság mellé termet egy alternatív világot, amelyet olyan nagyra épít, hogy teljesen eltakarja a valós tényeket. Ezt a módszert szinte művészi szintre emelte a magyar kormány a járvány elleni meglehetősen nyögvenyelős védekezés ellensúlyozása érdekében. Most, hogy fontos mutatókban tetten érhetők a hozzá nem értés, az elbizakodottság és az arrogancia elegyének siralmas eredményei, az Orbán-kormány olyan alternatív valóságot tár elénk, melyet csúsztatásokkal, félrevezető magyarázatokkal, pontatlan adatközléssel kíván megtámogatni.

Pedig a számok világában elég egyértelműen kirajzolódnak a tendenciák, amennyiben nem piszkálják meg azokat manipulatív szándékkal. Itt van például a szomorú tény, hogy Magyarország továbbra is vezeti a világranglistát, ha lakosságarányosan nézzük a koronavírus áldozatainak számát. Már több mint 26 ezren vesztették életüket a járvány következtében, ez 2719 halálesetet jelent egymillió emberhez viszonyítva. A franciáknál ugyanez az adat: 1562...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.