2021. április 24., szombat

ELŐ A PLASZTIKKÁRTYÁKKAL

444.HU
Szerző: SARKADI ZSOLT
2021.04.24.


- Jól megy az oltás, de a halálozás még mindig magas.

- Orbán Viktor szerint ez csak módszertan kérdése.

- Jövő héten nyitnak a mozik, színházak, uszodák és számos más létesítmény, de ezek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Felpörgött az oltási program, de még mindig magas a napi halottszám, péntekre virradóra 207 újabb, koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet jelentett az operatív törzs. A kórházak terhelése viszont enyhül, már csak 7 177 embert kezelnek kórházban.

Orbán Viktor is beszélt a magas halálozásokról péntek reggeli rádióinterjújában, azt mondta, Magyarország inkább a jobban teljesítő országok közé tartozik ezen a téren. Ez nem teljesen így van, már vannak olyan kimutatások, melyek szerint a járvány kezdete óta lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb koronavírus-fertőzött az egész világon. A miniszterelnök ezt pusztán a módszertannal magyarázza, szerinte azért van így, mert Magyarországon mindenkit koronavírusos halottként regisztrálunk, aki koronavírus-fertőzött volt a halálakor. Orbán úgy beszélt, mintha ezzel nagyon egyedülállóak lennénk, holott az Egészségügyi Világszervezet ajánlása is éppen ez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.