2021. április 13., kedd

FÉLNEK A TANÁROK AZ ISKOLÁK JÖVŐ HÉTFŐI NYITÁSÁTÓL, SOK SZÜLŐ NEM ENGEDNÉ BE A GYERMEKÉT

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.04.13.


Bár még mindig nem oltották be az összes regisztrált iskolai dolgozót, jövő hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák. Egy felmérés szerint a tanárok nagy része fél a tantermi oktatástól, de nem fog sztrájkolni. Maruzsa Zoltán államtitkár arról beszélt, hogy alapos indokkal igazolhatják a szülők gyerekük hiányzását, a diákmozgalom ehhez jogi garanciákat vár a kormánytól. Az iskolák készülnek a nyitásra, a legtöbb helyen viszont technikailag nehezen lehetne megoldani, hogy az órákat élőben közvetítsék az otthonmaradóknak. Többen még ma is abban bíznak, hogy a héten megváltoztatja döntését a kormány, a középiskolák nyitását már kitolták május 10-re.


A pedagógusok 87 százaléka nem szeretné, hogy minden nevelési és oktatási intézmény kinyisson április 19-én – derült ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből, amit kedd délelőtt mutattak be egy online sajtótájékoztatón. A kutatás kérdéseit még azelőtt állították össze, hogy kiderült, a középiskolák csak május 10-én nyithatnak, így az már nem derült ki, hogy az mennyiben változtatna ezen a számon.

Összesen 9529 pedagógus töltötte ki április 5. és 11. között a kérdőívet, amellyel azt mérték fel, hogy miként vélekednek az oktatásban dolgozók a március végén bejelentett iskolai nyitásról. A válaszadók majdnem fele (49 százalék) szerint csak abban az esetben szabadna kinyitni minden oktatási intézményt, ha az országban a 100 ezer lakosra vetítve hetente száznál alacsonyabb a fertőzöttek száma, míg a pedagógusok 46 százaléka azt szeretné, hogy ebben a tanévben már maradjon a digitális oktatás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.