2021. április 9., péntek

MEGLEPETÉS: ORBÁN NEM MEGY EL BICSKÉIG

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.04.09.


„A liberális politika ma Európában elnyomó politika. Aki nem ért egyet, elnyomják vagy megbüntetik. Itt most ez történt. Az elvi kérdéseken túl, ami fontos, hogy egy magyar emberről van szó. Magyarország azért harcol, hogy komoly, erős és sikeres ország legyen: törvényeket tart be, elismer, felismer. Egyetlen magyar sincs egyedül, Petry Zsolt sincs egyedül, mindannyian vele vagyunk” – ezt válaszolta Orbán Viktor a péntek reggeli rádiós interjújában a tizenhét éve Németországban élő volt válogatott kapus, kirúgásáig edzőként dolgozó Petry Zsolt ügyére. Látszólag egy lépéssel visszalépett Gulyás Gergely Németországot minősítő megjegyzéséhez képest; a kancellária minisztere a náci Németország és a mai között húzott párhuzamot. Orbán csak annyit mondott: ő nem minősíti Németországot, az minősít bennünket. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem fejtette ki, de nagyjából sejthetjük.

A Kossuth Rádió alkalmazottja arról nem kérdezte a miniszterelnököt, hogy mit gondol az általuk márciusban kitüntetett szegedi egyetemi tanár, Gulyás László rasszista nézeteiről; ez a téma, úgy látszik, nem érte el a jobboldali média ingerküszöbét. De jobb, ha úgy fogalmazunk: erről nem lehetett kérdezni a kormányfőt. Ami abból a szempontból bíztató, hogy ezzel kapcsolatban még nem találták meg azt a megfelelő választ, amivel a baloldalra lehetne hárítani a felelősséget.

Mint például az oltásellenességgel, vagy a migráns-támogatással. És, ha már itt tartok: a miniszterelnöknek – nagy bravúrt bemutatva – sikerült összekötnie a migráns-ügyet a vakcina-beszerzéssel: mi építettünk elsőként kerítést Európában, és mi voltunk elég bátrak ahhoz, hogy keleti vakcinákat is vásároljunk. (Hogy mennyiért, az ugye nyilván nem került szóba…) Nem kis lelemény ez, nem lennék meglepve, ha innen kezdve, ez lenne a kormányzati retorika egyik legfontosabb eleme...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.