2021. április 7., szerda

MINTHA LEÜLT VOLNA A KORMÁNYZATI SINOPHARM-PROPAGANDA – TARTALÉKOLJÁK A HARMADIK OLTÁSRA?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.04.07.


Az elmúlt hét napban mintha a háttérbe szorult volna a kínai Sinopharm reklámozása a magyar kormányzati propagandasajtóban, s ami ennél is lényegesebb: úgy tűnik, leállt a kínai vakcinával történő tömeges oltás. Már fő „reklámarca” Orbán Viktor sem emlegeti unos-untalan, olyannyira nem, hogy a második beoltását szinte titokban tartotta. A napi hivatalos közleményekben, s az operatív törzs tájékoztatóin sem nagyon kerül szóba a kínai vakcina: végignézzük az elmúlt egy hét megnyilatkozásait, s csak általánosságban – és úgy is alig-alig – történt említés róla, szemben a többi oltóanyaggal. Több magyarázat is lehetséges, de a totálisan átpolitizált és teljességgel átláthatatlan kormányzati járványkezelés miatt, sajnos csak találgatni lehet, hogy mi történhetett, mi történik valójában.


A kialvatlan, de a vártán mindig büszkén álló, segítségre (legalábbis sofőrre) nem szoruló vezérlő tábornok április 4-én hajnalban szemlét tartott a vakcinaelosztó bázison (rendezte és forgatta a PR-es stáb). A láthatóan megkoreografált vizit egyetlen érdekes momentuma az volt, hogy valami kimaradt: a kínai vakcina. Vágóképként többször is megjelenik a Szputnyik V, sőt egyszer még az AstraZeneca is, de Sinopharm, nos, az nem.

Miként a legutóbbi két „interjújában” (a közszolgálati TV-nek adott március 31.-i, illetve a Kossuth rádiós április 1.-jei megnyilatkozásában) Orbán csak egyszer, illetve kétszer említette a kínai vakcinát, azt is pusztán a keleti beszerzés részeként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.