2021. április 3., szombat

ORBÁN ÚJ KERÍTÉSE: ÍGY ÉPÍTETT MAGÁNAK POLITIKAI TERMÉKET OLTÁSOKBÓL

HVG360
Szerző: GERGELY MÁRTON
2021.04.03.


Aki az életeket menti, az a miniszterelnök – így foglalta össze Orbán Viktor mindazt, amit a járványkezelésből magára vállal. A halálozásért Brüsszel, a DK és az egyén a felelős, teszi hozzá a kormánypropaganda. Orbán az oltásügyből is migránskérdést teremtett.

"Csak azt a válságot szeretik a populista kormányok, amelyet ők alkottak maguknak"


– mondta a világjárvány kapcsán Ivan Krasztev politológus egy év eleji háttérbeszélgetésen. Ekkor vált egyértelművé, hogy a kelet-közép-európai államok beérik és megelőzik a nyugatiakat a lakosságarányos halálozásban. Orbán Viktor azonban nem lenne fekete öves illibernyák, ha nem mutatta volna be, hogy egy nehezen kezelhető válság idején is képes alkotni egy másikat, amely felett fényes diadalt arat. Kellett hozzá hazárdjátékos hozzáállás, előrelátás, tervezés, valamint jó adag szerencse is.

A magyar kormányfő így foglalta össze utolsó márciusi rádiónyilatkozatában a kormánya járványkezelését: „A vírus elleni, lassacskán most már azt mondom, hogy első számú vagy egyetlen védekezési eszközünk az oltás.” Mondta ezt akkor, amikor rekordszámú beteg volt kórházban és lélegeztetőgépen, 8 millió polgárnak még nem jutott vakcina, viszont az eredetileg kéthetesnek szánt bolt- és iskolazár egyre tovább nyúlik. A gyerekes szülők a távoktatás hangjai mellett próbálnak megfelelni munkaadójuknak, és ők még jó helyzetben vannak, mert a pincéreknek, fodrászoknak, recepciósoknak semmi bevételük nincs...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.