2021. április 25., vasárnap

VESSÜNK VÉGET MÁR AZ ÁRVALÁNYHAJAS, FALVÉDŐS „KAPARJ KURTA” VILÁGNAK!

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.04.24.


Ebben a mai magyar „kaparj, kurta, neked is jut” világban igazán nincs mit csodálkozni azon, hogy a vírusfertőzés újra megjelent az oktatási intézményekben, mert Covid-fertőzött szülők gyerekei is ott ültek hétfőn az iskolapadokban, megjelentek az óvodákban, bölcsődékben. Pedig tudhatták, és biztosan tudták is, hogy nem lenne szabad beküldeniük, bevinniük a gyereket, de mégis megtették. Miért? Mert egy társadalom, amelyiket tíz éve arra dresszíroznak, hogy már a „társadalmi felelősségvállalás”, kifejezéstől is röhögőgörcsöt kapjon, amelyikkel elhitették, hogy nem kell törődni másokkal, és dicsőség bármi áron megszerezned azt, ami téged szolgál, és csak az a fontos, hogy a te érdekeid érvényesüljenek, az nyilvánvalóan így fog viselkedni.


Azon sincs mit csodálkozni, hogy a szakminisztérium nem adott választ arra, hány helyen kellett intézkedni az oktatásban azután, hogy április 19-én kinyitották az óvodák és az iskolák kapuit, és azokban ismét megjelent a vírus. Egy olyan társadalomban, amelyet tíz éve arra dresszíroznak, hogy a legfőbb vezér mindenható, a hatalomnak pedig sem elszámolni valója, sem beszámolási kötelezettsége nincs azokkal szemben, akik magát ezt a hatalmat a választásukkal létrehozták, nem is várható, hogy a hatalom bármely képviselője másképp viselkedjen. Ő ugyanis elhiszi, hogy a legfőbb vezér valóban mindenható, hiszen az ő szempontjából az is, bármikor kirúghatja kényelmes és jól fizető állásából. Ebben a „kaparj kurta, neked is jut” magyar világban tehát nem várható el egyikőjüktől sem, hogy ellentmondjon a központi ukáznak. Még akkor sem, ha a józan ész mást mondatna vele.

Ha egyszer a legfőbb vezér azt közölte, hogy április 19-én ki kell nyitni az iskolák alsó tagozatait és az óvodákat is, akkor azokat ki is nyitották! Ha most, a majd később lejátszandó focimeccsek ígéretével ámító, közben igazi magyar legényként kuncorászó és kacsintgató legfőbb vezér azt mondja, hogy csak a beoltottak száma számít, és még több, még nagyobb számú kontaktust lehetővé tevő nyitásokat foganatosít, akkor csak a beoltottak száma számít. Legfeljebb a hatalom részesei az otthonaikban a konyhai falvédőkbe aranyszállal belehímzett „kaparj kurta” mellé pirossal még odavarrják azt is: „hallgatni arany”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.