2021. május 2., vasárnap

AZ ÉLET ÉRTELME

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.05.02.


Olyan kedd, szerda körül még ügyes húzásnak, politikusi furfangnak tűnt Fekete-Győr felhorgadása, amellyel azt vetette a kedves vezető szemére, jó lenne, ha ojtakozási buzgalmát, hajszáját és nyitási engedelmeit nem a Kubatov pártigazgató által dirigált Ferencváros meccséhez igazítaná. Már az első mérföldkő is furán FIFA és labdarúgás függő volt, már akkor is a gyanú árnyéka vetült minielnök elvtársra, hogy a beoltottak számát a nyitáshoz úgy igazította, aztán majd nyilatkozhasson, a stadionjában – a legnagyobban – lesznek majd nézők a láblabdás Európa-bajnokságon. Mert különben elvették volna a játékszerét, mint ahogyan például Bilbao is járt.

Nekik az mondta a FIFA, nincs néző, nincs meccs, azóta az összes baszk polgártárs lesütött szemmel jár, kel a világban. Ők a futball mint vallás és művészet kitaszítottjai, az eretnekek, akik pár honfitársukat sem akarták és voltak képesek feláldozni a labdarúgás oltárán. Gyenge, tiszteletünkre egyáltalán nem méltó bagázs. Nincs meg bennük az eszelősségnek az a tüze, ami viszont minielnök elvtársban oly magas hőfokon lobog, hogy sietett kijelenteni a FIFA böszméinek, nemhogy nézők lesznek a magyari stadionban, hanem csurig lesz az. Rogyásig mintegy, ünnepleve a futballon kívül a kedves vezető diadalát víruson és józan észen, uralmát életen és halálon.

Mutatva egyben az örök igazat, a futball él és élni akar, minielnökileg pediglen minden és mindenki más le van úgymond szarva. Itt tartottunk pár hete. Erre a hét végére – szemben a múlt heti terasznyitással és össznemzeti bávatag ámde önfeledt sörözéssel – az volt a kijelölt feladat, hogy sok más mellett lehessen meccsre menni. Négymillió ojtakozott polgártárs volt ehhez határul kitűzve, s hogy miért ennyi, azt senki nem tudja. Csak, vagy mert ez villant be a karmelitákban történt hasvakarás közben, ezt súgta valami hang, ami mostanában minielnökünket egyfolytában gyötri és dirigálja. Ennek a négymilliónak viszont meg kellett lenni, minden körülmények között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.