2021. május 2., vasárnap

DOBREV KLÁRA A DK MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE, RÖGTÖN BE IS JELENTETTE PÁRTJA LEGFONTOSABB TERVEIT

NÉPSZAVA
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2021.05.02.


A 2019-es helyhatósági választásokon kártyavárként omlott össze az addigi rendszer, ez történik 2022-ben is – jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.


Mindenkinek vannak olyan döntési helyzetei, amikor nem szabad azzal foglalkoznia, ki mit mond, ki mit gondol róla – közölte Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) kampányeseményén. Hozzátette, az ő élete is ilyen válaszúthoz érkezett, amikor a párt elnöksége felkérte, legyen miniszterelnökjelölt az előválasztáson, de ma már „kész arra, hogy jövőre legyőzze Orbán velejéig romlott rendszerét”.

A DK jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő politikusa kijelentette, hogy vissza kell vezetni Magyarországot a történelem főutcájára.

"Ezt Európának hívják, a közös európai örökségnek" - közölte, hozzátéve: van egy közös polgári eszmény is, ami a szabadság tiszteletére épült, de Orbán ebből ki akar rángani minket és Oroszországhoz, vagy Kínához akarja kötni az országot. "Ez történelmi árulás, Orbán rendszere egy rémálom. Hogy ettől megszabaduljunk, öntudatos kisközösségekre is szükség van" - jelentette ki. A DK azt szeretné, hogy az emberek vegyenek részt a közügyekben, szerveződjenek szabadon, Dobrev Klára is erre bátorít mindenkit. Szerinte ma az országnak a kitalált ellenségek helyett sajnos valódi ellensége is van, a hatalomról ugyanis most kiderült, hogy gyenge és kormányzásképtelen. "A járvány alatt szétesett a magyar állam, s ez katasztrofális következményekkel járt, magyarok ezrei haltak meg miatta" - világított rá Dobrev Klára. Úgy vélte, a valóság most mutatta meg, mennyi tartalom van Orbán nagyotmondása mögött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.