2021. május 25., kedd

DOBREV KLÁRA: MI MÉG OKOSABBAK VAGYUNK

NÉPSZAVA
Szerzők: KÓSA ANDRÁS, ZOLTAI ÁKOS
2021.05.25.


Kormányzóképesség, határozottság, tapasztalat, nemzetközi háttér – Dobrev Klára szerint ő ezekben jobb, mint ellenzéki versenytársai.


A Fidesz kommunikációs stratégiájának középpontjában az áll, hogy Gyurcsány Ferenc irányít, az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ő bábja. Ebbe a narratívába ön illik a legjobban, hiszen a DK miniszterelnök-jelöltje, ráadásul Gyurcsány felesége. Valóban a DK-elnöke irányít mindenkit? 

A Fidesznek nincs új ötlete, egyébként sem fontos, hogy mit gondolnak. Ahogy az önkormányzati választáson nyertünk Budapesten és a legtöbb vidéki nagyvárosban 2022-ben ugyanezzel a narratívával szemben, nyerünk az országban is. A már sikeresnek bizonyult stratégia mentén megyünk előre, és egymás tiszteletével készülünk a kormányváltásra. 

Karácsony Gergely hivatalosan is az egyik ellenfele lesz az előválasztáson és bejelentette, új mozgalmat indít. Tudott erről a lépéséről? 

Számítottam arra, hogy Karácsony Gergely is indul miniszterelnök-jelöltként, a mozgalomról viszont nem tudtam, de nincs ezzel baj. Orbán azt célozta meg, hogy a civilek ne hallassák a hangjukat közéleti kérdésekben, szerintem viszont a politikát is vissza kell adni az embereknek. Minél több mozgalomban hallatják a hangulat a civilek, annál nagyobb esély van a kormányváltásra. A 99 Mozgalomnak lehet valamilyen hatása a DK-ra? Ezen nem nagyon gondolkodtam. Az biztos, hogy sok mozgalom van és az nagyon jó, ha az ellenzéki oldal „mozog”.

Ön a „Sokak Magyarországával” kampányol, Karácsony a 99 százalékról beszélt. Sok különbséget nem látunk.

Ez azt mutatja, hogy az ellenzéki pártok érzik, mi a legnagyobb gond ma Magyarországon. A Fidesz kormány hatalomgyakorlása miatt nagyon kevesen vannak, akik jól jártak az elmúlt években, de a többség küszködik. Zajlik az ellenzéki pártok közös programalkotása – remélem hamarosan bemutatjuk a minimumprogramot – az is erről szól majd. Örülök, hogy az alapproblémát egyformán látjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.