2021. május 3., hétfő

HAJRÁ FRADI, HAJRÁ FUDAN!

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.05.03.


Orbán Viktor szombaton este a helyszínen tekintette meg az FTC-Mezőkövesd labdarúgó mérkőzést. Az eseményről beszámoló fotókon szabad szemmel is jól látható volt, hogy a miniszterelnök Kubatov Gáborral, az FTV elnökének társaságában érkezett a mérkőzésre. Orbán a fotókon maszkot viselt, Kubatov nem, de ennek történetünk szempontjából – legjobb tudomásunk szerint – nincs jelentősége. A miniszterelnök ezúttal a nép egyszerű gyermekeként a Fradinak szurkolt, de korábban volt már ő Újpest drukker, fotózták őt a debreceni futballsikerek idején DVSC sállal a nyakában, az pedig mindenki előtt köztudott, hogy a szíve – szűkebb pátriájából kifolyólag – Felcsútért és Fehérvárért dobog.


Ilyen sok minden megfér egy emberben, ettől teljesedik ki a személyiség. Hogy nem ragad le egy klubcímernél, vagy, teszem azt, egy ideológiánál. Utóbbit szintén meg lehet figyelni Orbán és a Fidesz esetében: míg korábban Free Tibet táblákkal tüntettek és tibeti zászlókat lengettek a Kína által elnyomott Tibet mellett, szimpátiatüntetésen, Orbán most a Kínai Népköztársaság diktátoraival barátkozik és magasról tesz arra, amit régebben fontosnak tartott hangoztatni: hogy tudniillik, az olaj ugyan keletről jön, de a szabadság nyugatról érkezik.

Látszólag elkalandoztunk az FTC-Mezőkövesd futballmeccsről, ami nem véletlen: a mérkőzésnek nem volt tétje. Az FTC már hetekkel korábban bebiztosította bajnoki címét, a Mezőkövesd pedig épp a múlt héten lélegezhetett fel, mert kiderült, hogy Tállai András államtitkárnak és az alföldi kisvárosnak jövőre is elsőosztályú csapata lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.