2021. május 2., vasárnap

HAMIS LAP A PAKLIBAN

KLUBRÁDIÓ
Szerző: KLUBRÁDIÓ
2021.05.01.


A Klubrádió közleménye

Napokon belül megszólal a Klubrádiótól elvett frekvenciáján egy fals hang, a Hit Gyülekezetéhez köthető álellenzéki rádióé. Bár a frekvencia sorsa még nem dőlt el, kétszeresen is per alatt áll, a kiigénylő nem vár, igyekszik gyorsan elfoglalni a rablott jószágot, hogy a hatalom kedvében járva véglegessé tegye az utolsó független rádióállomás elnémítását.

A rezsim médiaügyi erőszakszervezetével külön nem kell foglalkozni, hiszen a Médiatanács fennállása óta szolgálja a kormány háborúját a független média ellen, törvénysértések beláthatatlan sorát követve el. Hanem a bitorlók szerepéről tán még érdemes szót ejteni.

Az eseménysor önmagát leplezi le, ma már nyilvánvaló, minden lépés egy elkészített terv szerint valósult meg. A Klubrádió frekvencia használati jogosultsága megújításának erkölcstelen, nevetséges, de mindenekelőtt törvénysértő indokokra alapozott megtagadásától a frekvencia hazugságon alapuló álpályáztatásán át, a hullámsáv kiigényléséig és kiutalásáig megvalósult államhatalmi lépések egyetlen ívet futnak be, a megfelelő kollaboráns előre felépített közreműködésével.

Árulás?

Sorra születnek az önigazoló nyilatkozatok, a „belülről jobbítás” hazánkban jól ismert hamis indokával, amely elfedni hivatott a valójában egzisztenciális okot vagy a vágyat a megszólalásra, bármi áron. A Hit Gyülekezetéhez kötődő médiabirodalom „őfelsége ellenzékeként” jól idomított része a NER-nek, kitűnően szolgálja az illiberális rendszert. Megkapja érte a jutalmat, ezért is képes magas költségszinttel működni. A független média elleni háború aktív szereplőjeként nem tekinthető árulónak, már régóta nem kétséges, hogy melyik oldalon áll. Gondolhatja komolyan bárki is, hogy az a Médiatanács, amelyik semmilyen törvénytelenségtől nem riad vissza a független médiumok elhallgattatása érdekében „ellenszolgáltatás nélkül” ad sugárzási lehetőséget egy kétszeresen is per alatt álló frekvencián?

Árulást az követ el, aki fellépésével szerepet vállal a terv megvalósításában, aki közreműködik abban, hogy egy valóban független médiumot a hatalommal együttműködő hamis hanggal fedjenek le.

Lássuk be, könnyebb dolguk lenne, ha a Klubrádió bedobná a törülközőt. Akkor csak a hullarablás kellemetlen bélyegével kellene bíbelődniük. De nem így történt, a Klubrádió február 15-ike óta az interneten folytatja sikeresen a műsorszolgáltatást, a hallgatóinak és a támogatóinak többsége ide is követte. A Klubrádió műsorát többen is próbálják utánozni, most magát a márkát is megpróbálják majd meghamisítani, de a függetlenség nem utánozható.

A hatalom áldozataitól elkobzott vagyon kiigénylése hazánkban nem minden hagyomány nélküli. Aki ebben a mocskos játékban részt vesz, az nem marad ártatlan.

De még nincs késő! Vissza lehet utasítani a dicstelen mellékszerepeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.