2021. május 11., kedd

HARC A VÍRUS VÁMSZEDŐI ELLEN - ELNÉMÍTHATJÁK MAJD A JOGSÉRTŐ WEBOLDALAKAT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.05.11.


A járvány fellángolása után belendültek a csalók is. Egyes weboldalakat kifejezetten megtévesztésre hoztak létre. Az átverés formái azonban igen változatosak. Most viszont legalább a neten nyomulók ellen körvonalazódik egy viszonylag hatásos fellépés.

A KPMG korábban számos a járvánnyal, illetve a vírussal kapcsolatos átverési módszert és lehetőséget szedett csokorba (ezt teljes egészében itt találja). Csak technológiai visszaélésekből ötfélét azonosítottak. Ezek között szerepel persze az adathalászat és a zsarolóprogramok is. Az ismert átveréseket a csalók Covid-hírek ígéretével, illetve bármilyen koronavírusos információba „csomagolják”. Kifejezetten akadnak olyan weboldalak, amelyeket a megtévesztésre hoztak létre. Mint leírták, a „covid” internet domain regisztrációk a járvány megjelenése után jelentősen megugrottak.

Ilyen módszer a kifejezetten vásárlói megtévesztések kategóriában is akadt. Több online kereskedelmi platformot hoztak létre olyan keresett termékek értékesítésére, mint egészségügyi maszkok, kézfertőtlenítő. A számla kiegyenlítése után azonban a vásárlók sosem kapják kézhez a termékeket, az álwebshopok üzemeltetői eltűnnek a pénzzel. A palettára persze felkerültek egészségügyi szolgáltatások, termékek is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.