2021. május 6., csütörtök

ORBÁN KÍNAI PÉNZBŐL AKARJA FASIZÁLNI A BALKÁNT ÉS EURÓPÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.05.05.


Mint megírtuk, Orbán szándékosan nyitja meg az Európai Unió ajtaját a kínai kommunista diktatúra előtt, mert az a célja, hogy Kína ellensúlyozza Amerika és a liberális Európai Unió hatalmát. Orbán Amerika és az EU ellen segíti Kínát, mert ha gyengíti a szabad világot, az stabilizálja az ő fasiszta diktatúráját is. Van azonban a kínaiakkal való összefogásnak egy másik fontos oldala, amely összefügg a kínaiakkal kötött korrupt üzletekkel. A Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan egyetem budapesti megépítése kínai hitelekből, kínai cégekkel, hatalmasan túlárazva és a magyar adófzetők terhére, nemcsak a pénz ellopásáról szól.

Orbán fontosnak tartja, mint minden diktátor, hogy ő a világ egyik leggazdagabb embere legyen, mert a pénz hatalom. De ezt részben már elérte (lásd Mészáros “Stróman” Lőrinc helyét a világ leggazdagabb emberei között a Forbes listáján), részben ő a pénzt mindig a hatalom megszerzésére, kiépítésére és fenntartására (is) használta. Biztos, hogy nem ez a két biznisz az utolsó (olyan apróságról, mint a vakcina üzlet nem is beszélve, ami aprópénz, és a magyarok potenciális megfertőzését jelenti), de ez a két üzlet akkora pénzt jelent, amit Orbán nyilván nemcsak a magyar diktatúra fenntartására akar felhasználni.

Orbán szisztematikusan igyekszik a Balkánt és Közép-Kelet-Európát fasizálni, ahogy ő nevezi: “keresztény és nemzeti alapokra” helyezni, az illiberális világbirodalom részévé tenni. Lehetőleg a saját uralma alatt. Ehhez próbálja csatolni a nyugat-európai szélsőjobboldalt, amit Putyin igyekszik felerősíteni és pénzelni. Orbán csatlósállamokat épít a Balkánon. Igyekszik befolyásolni a politikai erőviszonyokat és neki megfelelő illiberális fasisztákat próbál hatalomra juttatni. Ennek érdekében saját médiavállalkozásokat hoz létre, befektet és használja a magyar kisebbséget is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.