2021. június 20., vasárnap

30 ÉVES A KÁRPÓTLÁSI JEGY, CSAK ÉPPEN AZ ÜNNEPELTRŐL SAJNOS MINDENKI ELFELEDKEZETT

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.06.20.


Régóta semmire sem lehet felhasználni a kárpótlási jegyeket, pedig az állam által kibocsátott értékpapírokból még milliárdos érték van forgalomban. Az állam még a különböző árveréseire sem engedi be ezt a „fizetőeszközt”, ám aki spekulálna vele, arra lecsapnak.


Képzeljük el, hogy van egy olyan állami kibocsátású értékpapír, amely a felét sem éri a névértékének. Ráadásul évek óta semmilyen jövedelmet nem termel a tulajdonosainak. Vagyis ahogy nincs árfolyamnyereség belőle, úgy nincsen se osztalék, se kamat utána.

Ha ezt így elolvassuk, azt gondolhatnánk, hogy ez az állam valami nagy krach felé rohan, biztos közeleg az államcsőd, ha a befektetők már ennyire sem értékelik az állami papírokat.

Pedig nem erről van szó. A magyar állam kárpótlási jegyeiről beszélünk, amelyek éppen 30 éves születésnapjukat ünneplik, de az ünnep elég keserű, mert az ünnepelt teljesen el van hanyagolva. Erről az értékpapírról már nincsen szó sehol, a jegyeket nem lehet felhasználni, vagyis nem lehet értük semmit sem vásárolni az államtól.

Néhány „megszállott” azért még próbál életet verni a sztoriba,

- egyesek fűvel-fával, de leginkább politikusokkal leveleznek róla, lobbiznak a felhasználási lehetőségekért,

- másoknál már elfogyott a türelem, ők pereltek is,

- de olyanok is akadnak, akik jobb híján spekulálnak vele...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.