2021. június 15., kedd

A NATO-NAK ÉS AZ EU-NAK IS VAN FELADATA AZ ORBÁN-REZSIM KIPENDERÍTÉSÉBEN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.06.14.


Mind a magyar ellenzéknek, mind pedig a NATO-nak és az EU-nak, a két szervezet tagállamainak van feladatuk Orbán kipenderítésében, abban, hogy Magyarország megtalálja a kiutat az orbáni zsákutcából és ismét csatlakozzon a szabad világ demokratikus nemzeteihez. Ez az üzenete annak az írásnak, ami most jelent meg a magát jobbközépre soroló, Ronald Reagan korábbi amerikai elnök nyomdokaiban haladó, washingtoni Frontiers of Freedom Intézet blogjában. Az orbáni politikát korábban is többször bíráló szerző, az intézet alelnöke, Radványi Miklós – aki hosszú ideje először publikált ismét magyar témáról – „Magyarország gonosz Pandora szelencéje” címet viselő írásában kőkemény ítéletet mond az általa „politikai despotának” nevezett Orbán-rezsimről.


„Az egyesült ellenzéknek meg kell mutatnia az Orbán-rezsim valóságos és pusztító jellegét, és prezentálnia kell az országot a NATO-hoz és az Európai Unióhoz közelebb vivő koherens vízióját. Ezzel egyidőben az Egyesült Államoknak és az Európai Unió tagállamainak összefogva kell segíteniük Magyarországot, hogy megtalálja a kiutat az orbáni zsákutcából. Közösen biztosítaniuk kell az elmúlt évtizedben a magyaroktól pimaszul elsikkasztott, ellopott nemzeti vagyon visszaszerzését, s a bűncselekményt elkövetők teljes felelősségre vonását is. Csakis ilyen összefogott támogatással lesz Magyarország képes ismét csatlakozni a szabad világ demokratikus nemzeteihez”.

Ez a végkövetkeztetése Radványi Miklós legfrissebb cikkének, amely felvázolja az idáig elvezető utat, azt, ahogy a kétharmadával visszaélő Orbán „ketrecbe zárta a demokráciát és szabadon engedte a destruktív totalitarizmust”. Azzal pedig, hogy összekötötte az „illiberális” jelzőt a demokrácia általános politikai terminusával, Orbán a tekintélyelvűség veszélyes kétértelműségét vezette be az európai és a globális beszédbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.