2021. június 30., szerda

AZ ORBÁN-REZSIM NEM VÉDI MEG A GYEREKEKET A PEDOFÍLIÁTÓL, MERT LEPLEZI A KATOLIKUS EGYHÁZ ÜGYEIT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.29.


Az Orbán-rendszerrel testvéri viszonyban álló keresztényfasiszta Lengyelország esete mutatja, milyen súlyos pedofil visszaéléseket leplez és takargat a katolikus egyház, és a katolikus egyház által támogatott Orbán-rezsim, amikor elutasítja, hogy Magyarországon is átfogó vizsgálat induljon a katolikus egyházban történő pedofil esetek feltárására. A párhuzam azért helytálló, mert a lengyel katolikus egyház és a vele szövetséges lengyel kormány ugyanolyan indokok alapján utasította el korábban a vizsgálatokat, hogy “ez csak Nyugaton létezik, nálunk nincsenek ilyen esetek”.

A végeredmény főleg annak ismeretében döbbenetes, hogy az adatok nyilvánosságra hozatala után másfél év alatt még további 200 pedofil papot találtak, akik számos gyerekkel szemben követtek el szexuális bántalmazást. A vizsgálat először 625 kiskorút talált, akiket papok molesztáltak, és összesen 382 egyházi személyt vádoltak meg pedofíliával. Ez a szám a rendszerváltástól 2019-ig tartó vizsgálat eredménye. Miután az adatok nyilvánosságra kerültek, és az embereke felbátorodtak, másfél év alatt találtak még újabb 200 pedofil papot.

Ez azt jelenti, hogy a 625 gyereket és 382 papot tartalmazó adat sem valóságos, mert egyrészt maguk az egyházi kerületek jelentették ezeket, másrészt ha másfél év alatt előkerült a korábbi papok számának több mint a fele (a bántalmazott gyerekek számáról nincs adat), akkor húsz év alatt sem csak 625 gyereket zaklattak, hanem inkább ezres számokról beszélhetünk. Magyarországon sem lehet jobb a helyzet, amit mutatnak az elszórtan felbukkanó esetek. Minden valószínűség szerint Magyarországon is tömeges gyerekbántalmazást követtek el pedofil papok, amit leplez az egyház.

Ebben pedig támogatója az Orbán-rezsim, amely elutasít mindenféle vizsgálatot. Ez jól mutatja, hogy Orbánt és bűntársait mennyire érdekli a gyerekvédelem. Pedofilellenes fellépésről nem lehet beszélni a katolikus egyházban elkövetett pedofil bűncselekmények feltárása nélkül. Az egész világon tömegesen követtek el visszaéléseket gyerekkorú fiúkkal és lányokkal szemben, Magyarország sem lehet kivétel. A különbség az, hogy a magyar alattvalói attitűd, a hamis tekintélytisztelet, a megbélyegzéstől való félelem visszatartja az áldozatokat, hogy beszélni merjenek.

Ezt erősíti az egyház magatartása, amely nem segíti az áldozatokat, hanem még nagyobb lelki sérelmeket okoz. De ha a társadalmi nyilvánosság kikényszerítené a vizsgálatokat, akkor megnyílna az út a valós helyzet feltárása felé. A problémát nehezíti, hogy a katolikus egyház és az Orbán-rezsim egyaránt nem érdekelt a vizsgálatban, ezért összejátszanak, és Magyarországon egy megbízható és független vizsgálatra, amit sem az egyház, sem az állam nem támogat, nincs esély.

Ennek ellenére mozgalmat kellene indítani a katolikus egyházban és más egyházakban elkövetett szexuális bántalmazások, pedofil esetek feltárására. Orbán politikai eszköznek akarja használni a gyerekeket és a gyerekvédelem ügyét, de ha már előhozták ezt a fontos és súlyos problémát, akkor utána kell járni. Magyarország nem maradhat egy sötét folt a térképen, Magyarországon is el kell indulnia a tényfeltárásnak és a korrekt vizsgálatoknak. Civilszervezeteknek, a viszonylag független sajtónak fel kell kutatniuk eseteket és azok alapján ki kell kényszeríteni Orbánból a vizsgálatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.