2021. június 30., szerda

CSALÁS GYANÚJA A LÉLEGEZTETŐGÉP-BESZERZŐNÉL: A TELEXNEK MEGSZÓLALT A TÁRSASÁG VEZETÉSE

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.06.30.


Ott volt, ott van, de vajon meddig lehet még a jövőben is a tőzsdeparketten az Ott-One Nyrt. Tavaly úgy tűnt, hogy a cég megfogta az isten lábát: milliárdos egészségügyi üzleteket kötött, lélegeztőgépeket és maszkokat vett Kínából, láthatóan jó kapcsolatba került a magyar állammal. Aztán idén robbant a bomba: a cég könyvvizsgálója csalás gyanúját jelezve felmondott. A cég vezetése megosztotta velünk a saját értelmezését.


Régóta a Budapesti Értéktőzsdén forognak egy kicsi cég, az Ott-One Nyrt. papírjai. A társaság most igazán különös ex-lex állapotba került. A részvények kereskedését felfüggesztették, mert a cégnek nincs könyvvizsgáló által auditált tavalyi mérlege, ugyanis az eddigi auditor, Gyapjas István felmondott, ráadásul csalás gyanújáról adott jelzést.

A cég egyelőre nem talált új könyvvizsgálót. Úgy tudjuk, hogy a társaság igazságügyi szakértővel is szeretné átvizsgáltatni a kifogásolt folyamatokat, miközben vélhetően valamilyen nyomozás is zajlik a feljelentés után. Nem éppen kecsegtető jövőkép. Megkerestük a cég vezetőit, hogy segítsenek értelmezni a helyzetet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.