2021. június 19., szombat

FISCHER ÁDÁM: TRIANON ELŐTT NEM VOLT MAGYAR AZ ORSZÁG

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.06.19.


„A hatalomnak most pont erre van szüksége: lám, lám megint bele akarnak avatkozni a dolgainkba, felül akarják írni a magyar emberek szándékait. Ez bizonyosan kivált itthon az emberekből egyfajta feszültséget. És erre a feszültségre mindig is szüksége volt a hatalom csúcsán állónak. Pontosabban: minden vezető, aki gyengének érezte magát, az mind háborús feszültségekbe vitte bele az országát” – nyilatkozta Fischer Ádám, Hamburgban élő Kossuth-díjas karmester a Hírklikknek. Azt is elmondta, hogy Trianonnal jött létre a tiszta nemzetállam, no és azt is, hogy a Kossuth-díj egy kommunista találmány…. Fischer – egy év szünet után – június 24-én megint megénekelteti az embereket, a Szabadság-téri hamis emlékmű elleni tiltakozásként.


Azt mondta nekem az előzetes megbeszélésünkön, hogy ön igazában csak egy megfigyelő. Mennyiben más a megfigyelő véleménye, mint azé, aki benne él az ország dolgaiban?

– Induljunk el onnan, hogy mit is jelent – az én fogalmaim szerint – a megfigyelő. Annak idején, még a rendszerváltás éveiben, én nagyon aktív voltam, beléptem különböző szervezetekbe, tehát tényleg politizáltam. Ezt viszont most már nem teszem. Nem tiltakozom konkrét ügyekben, nem gyűjtök aláírásokat, mert nem csupán nem tartom helyesnek, kontraproduktívnak is vélem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.