2021. június 11., péntek

MÍTOSZT TEREMTETTEK ÉS NEM ENGEDIK EL

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.06.11.


Kétélű fegyvernek tartja Kéri László politológus, hogy a 2006-os őszi események felmelegítését állította a választás előtti kampánya középpontjába a jelenlegi hatalom. Úgy látja, a folyamatos gyurcsányozás és a hozzá kapcsolódó hazugságok vissza is üthetnek. Ezt azonban egyelőre nem tekintik valós veszélynek.


A Fidesz és Orbán Viktor mítoszt teremtett a 2006-os őszi eseményekből, abban bízva, hogy tűzön-vízen át ezzel kampányolva megszerezhetik a hőn áhított újabb győzelmet a 2022-es parlamenti választásokon. Így magyarázza Kéri László, hogy ezekben a hetekben elsősorban a volt miniszterelnök nevét a zászlajukra tűzve igyekeznek meggyőzni a választópolgárokat arról, mennyit veszíthetnek, ha a kormányváltásra voksolnak majd. Hogy a jelenlegi hatalom mennyit veszíthet, arról egyelőre nem ejtenek szót.

A politológus szerint ebben a kampányban saját híveikre továbbra is biztosan számíthatnak. Őket a vakhit vezérli. Számukra elég csak kimondani a főgonosz – vagyis Gyurcsány Ferenc – nevét és máris tudják, miképpen kell voksolniuk. Csakhogy velük még nem garantált a győzelem. Ehhez például szükség lenne az először, vagy legfeljebb másodszor szavazó fiatalokra, a 20-30 évesek nagy részére is. Nekik azonban nincsenek – nem lehetnek – meghatározó emlékeik 2006-ról. Kéri László azt mondja, a muhi, vagy a mohácsi csata pont annyira ismeretlen tartomány számukra, mint a 15 évvel ezelőtt történtek. El kell hát mesélni nekik. A kormánypárti propagandisták egyik fő célja tehát éppen az ő megnyerésük lehet. Ezért készülnek a filmek, a könyvek, a különböző műsorok, hátha a táborba lehet őket csábítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.