2021. július 14., szerda

CSAK LÁTSZAT, HOGY A KORMÁNY TÖRŐDIK A NYUGDÍJASOKKAL

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.07.14.


A szakértő a kormány sunyiságának bizonyítékát látja a pénzügyminiszter legutóbbi nyilatkozatában. Varga Mihály többek között a nyugdíjak további emeléséről is beszélt. Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-főigazgatóság volt vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy változatlanul a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak, hiszen mindig utólag kapják meg a járadék esedékes növelését, de legalább akkor sem annyit, amennyi reális lenne.


Kétszer ad, aki gyorsan ad – tartja a közmondás. A magyar kormány azonban nem elégszik meg ennyivel. Többször is ad, de mindig kevesebbet, mint amennyit kellene és lehetne. Célja nyilvánvalóan kettős: az érintettek érezzék, hogy törődnek velük, miközben csak a látszatra ügyelnek. Valódi segítség nem érkezik, és ami jön, általában az is késve. Röviden így foglalható össze a nyugdíjügyek egyik legjobb hazai szakértőjének véleménye a mind gyakrabban ismétlődő bejelentésekről, amelyek szerint további kiegészítésekre számíthatnak a nyugdíjasok. Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-főigazgatóság volt vezetője szerint mindez nem független a jövőre esedékes választásoktól.

A pénzügyminiszter a hét elején a kormány politikáját feltétel nélkül népszerűsítő Origónak adott nyilatkozatában festett rendkívül optimista képet a magyar gazdaságról. Varga Mihály nem kevesebbet állított, mint hogy a második negyedévben 14 százaléknál is nagyobb lehet a gazdaság növekedése, egész évben pedig 6,5 százalékkal bővülhet a GDP. Vagyis arra számítanak, hogy másfél év alatt ledolgozhatják a koronavírus-válság miatt elszenvedett veszteséget. Még az sem zavarja, hogy – mint fogalmazott – nem várt módon megugrott az infláció. A miniszter szerint ugyanis ezzel még nyernek is a nyugdíjasok. Már júniustól emelték a juttatásokat 0,6 százalékkal, aztán novemberben újra ezt teszik, méghozzá visszamenőleg. Továbbá az idén is lesz nyugdíjprémium, amire az idei költségvetésben félretettek több mint 50 milliárd forintot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.