2021. július 10., szombat

„HA SZERENCSÉNK VAN, AZ AUGUSZTUST MÉG MEGÚSSZUK” - MÁR BORÍTÉKOLHATÓ, HOGY A NEGYEDIK HULLÁM KIVÁLTÓJA A DELTA VARIÁNS LESZ

MAGYAR NEMZET
Szerző: Magyar Nemzet
2021.07.10.


Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a járványt, az oltatlanok száma ugyanis elég magas ahhoz, hogy a negyedik hullámot Magyarországon is berobbantsa – hangsúlyozta a Magyar Nemzet kérdésére Jakab Ferenc virológus professzor. A Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője szerint már borítékolható, hogy Európában a delta variáns idézi elő a következő járványhullámot, ami az elsőnél biztosan erősebb lesz. A fertőzési lánc megakadályozásának egyetlen módja van: ha beoltatjuk magunkat.


A delta variáns terjedése miatt Európa számos országában romlik a járványhelyzet. Magyarországon ugyanakkor a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, az átoltottság aránya magas, a delta vírusmutánst pedig csak néhány embernél mutatták ki. Van okunk az aggodalomra?

– Egyértelműen van. Az látjuk, hogy azokban az országokban is, ahol az átoltottság aránya relatíve magas – mint például Izraelben vagy az Egyesült Királyságban –, szintén emelkedésnek indult a fertőzésszám. Ezért abszolút az prognosztizálható, sőt a WHO is azt mondja, hogy Európában a delta variáns lesz az, ami a negyedik hullámot előidézi.

Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit.

Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát kiteszik az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.