2021. július 19., hétfő

TÖBB BEOLTOTT HAL MEG A DELTA VARIÁNS MIATT A BRITEKNÉL, MINT BEOLTATLAN. MIÉRT NEM AGGASZTÓ EZ?

QUBIT
Szerző: QUBIT.HU
2021.07.18.


Több olyan áldozata van a COVID-19-nek az Egyesült Királyságban, akit beoltottak a koronavírus ellen, mint olyan, aki még nem kapott oltást – derült ki az angliai közegészségügyi hatóság (PHE) friss jelentéséből. A számok azt mutatják, hogy a vírus delta variánsa miatt február 1. és június 21. között 257 személy hunyt el az országban, a pozitív koronavírusteszt utáni 28 napon belül.

Az elhunytak 63,4 százaléka, azaz 163 ember legalább egy oltásadagot kapott már, és ennek ellenére betegedett meg. Első pillantásra riasztóak ezek az adatok, pedig a statisztika pontosan úgy alakult, ahogy az várható volt – fejtette ki a Conversationben megjelent cikkében Christian Yates, a Bathi Egyetem matematikai biológiával foglalkozó főelőadója.

A vakcina nem kompenzálja a korral járó hátrányokat

Képzeljük el, hogy mindenki megkapta már valamelyik koronavírus elleni oltás mindkét dózisát – ami bár nagyszerű lenne, még mindig nem lenne elég ahhoz, hogy minden életet megmentsenek, hiszen még így is lenne olyan, akit megfertőz a SARS-CoV-2, és ennek következményeibe belehal. Így az elhunytak száz százaléka beoltott lenne, de ez nem jelenté azt, hogy a vakcina nem csökkenti hatékonyan a halálesetek előfordulását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.