2021. július 1., csütörtök

VAN, AKINÉL KÉT ELSŐ OLTÁST MUTAT, MÁSBÓL PROFESSZORT CSINÁLT A MAGYAR UNIÓS COVID-IGAZOLVÁNY

TELEX
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2021.07.01.


Csütörtöktől Magyarországon is beszerezhető az uniós Covid-igazolvány, másik nevén zöldigazolvány. Ez biztosítja a határátlépést és a szabad mozgást az uniós tagországok között, teszt- vagy karanténkötelezettség nélkül.

Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb információkat az igazolványról, valamint a cikkben található térképeken és ábrákon megnézheti, jelen állás szerint milyen feltételekkel utazhat az egyes országokba attól függően, hogy milyen oltást kapott.

Bár a kormány korábban azt ígérte, már június 28-tól tájékoztató kampányt indítanak az uniós igazolványról, erről egyelőre nem sokat kommunikáltak. Annyi történt, hogy a bevezetése előtt pár órával megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, majd annak az összefoglalója is a kormányzati tájékoztató oldalon.

Pedig az igazolvány és annak használata több fontos kérdést is felvet. A megjelenése óta több olvasónk is beszámolt arról, hogy problémába ütközött, amikor hozzá akart jutni az igazoláshoz. Ezeket a kérdéseket csütörtök délelőtt elküldtük az operatív törzsnek, a kormánynak és az EESZT-t működtető Országos Kórházi Főigazgatóságnak is, válaszokat azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.