2021. július 20., kedd

VILÁGBOTRÁNY AZ ORBÁN-GATE, VÁLLALKOZÓK, ELLENZÉKIEK ÉS ÚJSÁGÍRÓK TITKOS MEGFIGYELÉSE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.19.


Elsősorban diktatúrák vették igénybe a kémszoftvert, hogy ellenfeleiket megfigyeljenek, és ennek alapján lejárató kampányokat indítottak ellenük, egyeseket be is börtönöztek. Magyarországnak Orbán bizalmas tanácsadója, Czukor József egykori hírszerző tiszt intézte el a kémprogram használatát, ennek érdekében még Netanjahu-val is találkozott. A Telex naponta hozza a részleteket, s a botrány egyre inkább dagad, miután a világsajtóban is a címlapokon szerepel a sztori.


A világsajtó is élénken foglalkozik a Magyarországon kirobbant megfigyelési botránnyal: a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel figyeltek meg kormánykritikus magyar újságírókat, vállalkozókat és politikusokat. Orbán diktatúrája titkosszolgálati módszereket alkalmaz civilekkel, újságírókkal, médiavállalkozókkal és ellenzéki politikusokkal szemben. A világsajtó is részletesen foglalkozik az üggyel, az ügy komolyságát jelzi, hogy a magyar kormány uralma alatt levő propagandasajtó hallgat.

Az izraeli az izraeli állami kötődésű NSO Group Pegasus kémprogram segítségével telefonokat törtek fel, törvénytelenül megfigyeltek vállalkozókat, a 24.hu tulajdonosát és ellenzéki újságírókat. Az egyre szorosabb Orbán-Netanjahu szövetség édes gyümölcse a kémszoftver bevetése a magyar belpolitikában. A NER vezérei a korábbi állampárt vezetőihez hasonlóan olvasgathatták, hogy ki kivel mit beszélt, kivel telefonált, mit tárgyalt. Egy jogállamban ez megengedhetetlen, elfogadhatatlan, törvénytelen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.