2021. augusztus 20., péntek

AZ 1,3 MILLIÁRD FORINTOS TŰZIJÁTÉK ÜZENETE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.08.20.


Hiába van péntek, ünnep lévén, nélkülöznünk kellett a Kossuth Rádióban Orbán Viktor szokásos igehirdetését. Azért mégsem maradtunk teljesen Orbán nélkül,. mert bár a miniszterelnök nem mutatkozott meg előttünk a maga testi valójában, a szelleme ezen az ünnepi napon is itt kísért közöttünk. Európa legnagyobb – és nyilván legpompásabb – tűzijátékát ígérte a magyaroknak a kormány. 1,3 milliárd forintba fáj ez nekünk, de nem vagyunk kicsinyesek és ajándék lónak különben sem szoktuk nézni a fogát.

Miénk ez a tűzijáték, mi kapjuk a kormányunktól, az sem kizárt, hogy személyesen Orbán Viktortól. A saját zsebünkből adtuk össze a rávalót, és a miniszterelnök volt olyan kedves, hogy nem a csókosai között osztotta szét a pénzünket, nem a saját zsebét tömte tele vele, hanem szétszórta közöttünk.

Lett rózsaszín turul, guruló Szent István (ajtóval az alján), mindenki jól jár, aki sokat keres ezen a napon. Meg azok is, akik az elmúlt tízenvalahány évben kerestek sokat, a miniszterelnök kötélbarátja, veje, gázszerelője és megannyi csókosa, vagyis, azok, akiknek sikerült közel nyomulniuk a húsos fazékhoz.

Orbán szelleme itt van közöttünk, ő adja nekünk ezt a mesés tűzijátékot, neki kell majd hálásnak lennünk. Nem most, elegendő, ha 2002 tavaszán fejezzük ki nagyrabecsülésünket, azon a napon, amikorra Áder János államfő kiírja majd a parlamenti választást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.