2021. augusztus 9., hétfő

HA EGY AMERIKAI ORBÁNT DICSÉRI, AZ OLYAN, MINTHA GYŰLÖLNÉ A HAZÁJÁT

KLUBRÁDIÓ
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2021.08.09.


Továbbra sem ült el a Tucker Carlson magyarországi szereplése körüli vihar, a nemzetközi média még mindig bőségesen tálalja.


A CNN egymást követő heti összefoglaló elemző műsoraiban (Fareed Zakaria - GPS, és a Reliable Sources), és számos szakértő is arra keresett választ, miért vállalta el a Fox News tv-sztárja az Orbán melletti kiállást. A The Atlantictól az Eurasia Group-ig szinte egybehangzóan állították, azért, mert a migrációs- és az identitáspolitikában olyan keresztény konzervatív értékeket vall Orbán, ami tökéletesen beleillik a politikába visszakúszó trumpi ideológiába.

Nem véletlenül látogatott a magyar határra Carlson, és nem véletlenül ismétlik, hogy Orbán akar kevert/vegyes nemzetet: ezek a nyílt rasszizmusnak a fehér felsőbbrendűséget hirdető eszméknek tipikus jegyei, állapították meg a CNN elemzői. A másik szempont: a demokratikus választásra hivatkozva Carlson is azon dolgozik, hogy elfogadhatóvá tegye, normalizálja az illiberális orbáni rendszert.

A Fox News-féle Orbán-interjút követő elemzésben a konzervatív elemző a magyar ellenzéket bírálta, mert úgy néz ki, legalábbis szerinte, hogy egy rasszista párt és a kommunista összefogás próbálja legyőzni Orbánt a 2022-es választásokon. A műsorban nem egyszer a rasszista és a kommunista kifejezéssel bélyegezték meg a magyar ellenzéket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.