2021. augusztus 13., péntek

ÖT OK, AMIÉRT A NYUGATI KONZERVATÍVOK NEM ÉRTIK, MI TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGON

VÁLASZ ONLINE
Szerző: TÓTH SZILÁRD JÁNOS
2021.08.11.


Miért van az, hogy az otthon elvileg a szabadságért harcoló nyugati jobbos nagyágyúk Magyarországra érve felveszik a szemellenzőt és egy szavuk sincs a szabadságot tipró magyarországi kormánygyakorlatokról? Vendégszerzőnk öt pontba foglalva igyekszik választ adni erre. Tóth Szilárd János a Válasz Online Tucker Carlson-jelenséget és az amerikai jobboldalt vizsgáló cikke után újabb szempontokkal gazdagítja a megértést.


Douglas Murray, Jordan Peterson és a néhai Roger Scruton után újabb befolyásos nyugati konzervatív értelmiségi látogatott Magyarországra, ezúttal Tucker Carslon, a legnézettebb amerikai talk show házigazdája személyében. Amint a Válasz Online is megírta, ellentmondásos figuráról van szó, aki bár nem problémamentesen passzol a magyar kormány aktuális politikájához – erről mindjárt –, ezzel együtt is nagy reklámfelületet jelent, jelentős hasznot hoz a kormánynak. Az ilyen események azonban a magyar konzervatívok számára mindig pofára eséssel járnak.

A brit és amerikai politikát kicsit is követő magyar konzervatívok ugyanis okkal rokonszenvezhetnek ezekkel a távoli figurákkal. Hiszen úgy tudják róluk, hogy odahaza a szabadságot, a nyugati kultúrát meg a „józan paraszti észt” védelmezve harcolnak az ottani balosok nyomulásával szemben. Például a szabad szólást védik a polkorrekt nyelvrendőrségtől és a techóriások kartellezésétől, tiltakoznak a nemi meg a faji identitás jelentőségének túlhangsúlyozása ellen, kritizálják a bölcsész- és társadalomtudományi karokat uraló balos ideológiákat és így tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.