2021. szeptember 26., vasárnap

ORBÁN, A NAGY VARÁZSLÓ - TÚL SOKBA KERÜL NEKÜNK

HÍRKLIKK
Szerző: PETSCHNIG MÁRIA ZITA
2021.09.25


Az Orbán-kormány valószínű érzi a vesztét, ezért a választópolgároknak való, szemfényvesztő udvarlással próbálkozik. Csak ezzel tudom magyarázni azt az esztelen pénzszórást, amibe a jövő évi választások megnyerése érdekében belekezdett
.

Nincs választási költségvetés! – hangoztatják a kormányoldalon. Persze hogy nincs, mert már semmilyen költségvetés sincs. Legalábbis olyan értelemben nincs, mint amelynek a kereteihez, egyenlegének mértékéhez tartaniuk kellene magukat a döntéshozóknak. Az előrehozott költségvetés-készítés óta a kabinet utólagos döntéseivel mindig is felülírta a parlament által elfogadott számokat. Csupán egyetlen dologra figyelt, az uniós elszámolás szerinti hiány mértékére. Hogy ti. az ne lépje túl a bruttó hazai termék 3 százalékát, különben jön a brüsszeli pénzmegvonás.

Most azonban erre nem kell ügyelnie, és szándékában sem áll, szabadon garázdálkodik a költségvetésbe befizetett pénzeinkkel, és tovább… Tovább, amennyiben hitelfelvételeivel a jövőbeli jövedelmeinkre is rátelepszik. A pénzszórásban érintettek köre minden korábbinál szélesebb.

Mekkora körről van szó?

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.