2021. október 30., szombat

ÁPRILISBAN KIDERÜL, HOGY KI KXRTA EL

NÉPSZAVA
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.10.30.


Sok helyen iskolásoknak is kötelezővé tették a Gyurcsány-film megtekintését. Eközben pedig a miniszterelnök személyesen igyekszik reklámot csinálni a műnek. Mindez azt is jelzi, milyen állapotban van napjainkban a politikai kultúra Magyarországon.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet, egy valamirevaló, magát demokratikusnak tekintő országban nem lehetne az országos hálózatra ráengedni. Igen, persze, az Elkxrtuk című moziról van szó, amelynek kapcsán, már a producere is előzetes botrányt kavart; igyekezett elhitetni, hogy Budapesten megakadályozzák a produkció vetítését, legalábbis a plázák közelébe sem akarják engedni. Természetesen ebből egy szó sem volt igaz. Engedjük meg a producernek, Kálomista Gábornak, hogy ért ahhoz, miként kell az érdeklődést, a leendő közönséget növelni. Egy kis politikai botrány egyáltalán nem árt, nyilván a Fidesz-hívők boldogan elhiszik, hogy egy olyan országban, ahol egyébként mindent Orbán Viktor ural, pont a fővárosi plázák lesznek azok, amelyek büszkén ellenállnak a miniszterelnöknek.

Márpedig ezt a művet – korrekt vagyok: nem teszem a művet idézőjelbe, pedig oda való – éppen a kormányfő megrendelésére, vagy kedvére készítették el, csodák csodájára éppen az október 23-a előtti napokra. Hogy miért gondolom, hogy az elkészítéshez van köze a fő producernek, azaz Orbán Viktornak, azt nagyon szépen visszaigazolja, ahogy kampányol mellette. Idős embereket kérdez arról, hogy vajon milyennek látták a filmet – mert ő sajnos még nem tudta megnézni (elhisszük?) – és sugárzó arccal veszi tudomásul, hogy rajongói levonták a megfelelő következtetést: Gyurcsány Ferenc patás ördög...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.