2021. október 13., szerda

EGYMÁSNAK FESZÜLŐ JELÖLTEK, OLDALT VÁLASZTÓ POLITIKUSOK ÉS EGY ÚJABB VITA

MÉRCE
Szerző: FAZEKAS LÁZÁR BENJÁMIN
2021.10.12.


Kölcsönösen a lejárató kampányok befejezésére szólította fel egymást Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. A két jelölt között egyre élesebb közlemény- és szócsata alakul ki. Bár a korábban Karácsony Gergelyt támogató ellenzéki pártok jelezték, hogy nem támogatják egyik jelöltet sem a második fordulóban, a Párbeszéd és az MSZP több vezető politikusa is beállt Dobrev vagy Márki-Zay mögé – így telt az előválasztás második fordulójának harmadik napja.

Eddig 163 ezernél is többen adták le a voksukat az előválasztás második fordulójában, csak hétfőn közel 85 ezren. Ez a részvétel rekordnak számít, ennyien csak az előválasztás első fordulójában, szeptember 25-én szombaton járultak az urnához – számolt be az Előválasztási Bizottság a Facebookon.

A korábban Karácsonyt támogató ellenzéki pártok hivatalosan nem, ismert politikusaik mégis jelöltet választottak

Karácsony Gergely múlt pénteki visszalépése után arra kérte a korábban rá szavazókat, hogy az előválasztás második fordulójában támogassák Márki-Zay Pétert. Azonban hivatalosan nem álltak be főpolgármestert támogató pártok, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a hódmezővásárhelyi polgármester és Dobrev Klára mögé sem. Ennek ellenére a pártok több ismert politikusa is szavazatának posztolásával, kiállási nyilatkozattal vagy más módokon jelezte, szerinte ki a helyes döntés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.