2021. október 3., vasárnap

KARÁCSONY GERGELY NEM LÉP VISSZA AZ ELŐVÁLASZTÁSON ÉS KORMÁNYZATI SZEREPET KÍNÁL ELLENFELEINEK

MÉRCE
Szerző: CZÉKMÁN BENDEGÚZ
2021.10.03.


Vasárnap délelőtt egy kampányeseményen értékelte az előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és az MSZP, a Párbeszéd, valamint az LMP közös miniszterelnök-jelöltje. Az eseményről a Mérce is a helyszínen tudósított, élő közvetítésünk itt nézhető vissza.

Az Európa Hajón tartott kampányrendezvényen a főpolgármesteren kívül beszédet mondott Vajda Zoltán és Tordai Bence is, akik az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeiként diadalmaskodtak az előválasztáson, valamint az egykori MNB-elnök, Bod Péter Ákos is, aki a Karácsony Gergely által életre hívott 99 Mozgalom tagja. A Karácsonyt támogató felszólalók hangsúlyozták, hogy szerintük egyedül a párbeszédes politikus képes legyőzni Orbán Viktort, mivel előválasztás első fordulóját a Demokratikus Koalíció jelöltjeként 34 százalékos eredménnyel megnyerő Dobrev Klára túlságosan megosztó személyiség, aki csak a saját lelkes táborát képes megszólítani.

Ezt követően lépett színpadra Karácsony Gergely, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy lezajlott Magyarország első előválasztása és bölcsnek értékelte az előválasztáson résztvevők azon döntését, hogy nem támogatták azokat a jelölteket, akiknek nevéhez az elmúlt időszakban komoly botrányok tapadtak.

Saját eredményét úgy értékelte, hogy míg az ellenzéki szavazók egyharmada egy olyan politikát támogat, amely „büszkén vállalja a folytonosságot a 2010 előtti demokráciával” addig a választók kétharmada azok mellet a jelöltek mellett tette le a voksát, akik „válaszokat akarnak adni azokra a problémákra is, amelyek a 2010-es Fidesz-győzelemhez vezettek”.

Szerinte ezeknek az elmúlt 30 év egészével szemben kritikus választóknak szövetséget kell építeniük a választás második fordulójára, utalván arra, hogy amennyiben Dobrev Klárával szemben több ellenzéki jelölt is indulna, az a DK-s jelölt győzelmét eredményezné, ami a kormánypártoknak kedvezne.

Karácsony Gergely három célt jelölt ki ennek a szövetségnek a részére: kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás. A kormányváltáshoz szerinte elengedhetetlen a saját személye, mivel a többi jelölt nem képes összetartani azt a sokszínű ellenzéki tábort, amely összefogott a Fidesz leváltására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.