2021. október 12., kedd

ÖT DOLOG, AMIBEN DOBREV KLÁRA BÍZHAT. ÉS MÁSIK ÖT, AMELY MÁRKI-ZAYT SEGÍTI

TELEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2021.10.12.


A DK bizonyította, hogy jól tud mozgósítani, és a baloldali ellenzéki pártelit inkább neki kampányol – ebben bízhat Dobrev Klára. Viszont Márki-Zay Péter esélyeit növeli felfelé ívelő sztorija, Karácsony Gergely kiállása mellette, és hogy eddig lepergett róla minden támadás. Összeszedtünk, milyen tényezők segítik az egyik, illetve a másik jelöltet.


Két jelölt maradt versenyben az ellenzéki előválasztás legfontosabb versenyében. A DK-s Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, illetve a párton kívüli Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester küzd azért, hogy ő legyen Orbán kihívója, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és hat párt közös listavezetője a 2022-es országgyűlési választáson.

A miniszterelnök-jelölti harcban egymást követték a fordulatok az elmúlt hetekben, hónapokban: tavasszal volt olyan pillanat, amikor a kutatások alapján Karácsony Gergely–Jakab Péter-párharc látszott valószínűnek, ám a nyár és az ősz eleje alaposan átírta az esélyeket. Dobrev Klára nyerte az első fordulót 37 százalékkal, és Márki-Zay Péter ugyan 20 százalékot szerzett, de egy kalandos hét után a második helyezett Karácsony Gergely a javára lépett vissza, így a verseny nyíltnak mondható.

A következőkben összeszedjük, milyen tényezők segítik az egyik, illetve a másik jelöltet. Szándékosan nem akarunk igazságot tenni abban, hogy az egyes tényezők mennyire számítanak döntőnek, és megjósolni sem szeretnénk/tudjuk, ki nyeri az előválasztást. Öt-öt dolgot gyűjtöttünk össze, amelyek az egyik, illetve a másik jelölt esélyeit növelik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.