2021. október 26., kedd

SOKAN VETNEK SZEMET A NYUGDÍJASOK LAKÁSÁRA? - SZOLGÁLTATÓBÓL SOK VAN, ENGEDÉLYEZETT VISZONT EGY SEM

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2021.10.26.


Sok nyugdíjas szeretné kiegészíteni havi járandóságát. Ehhez egyre többen ajánlanak segítséget. A gond azonban, mint azt az Azénpénzem.hu érdeklődésére a jegybanknál nyomatékosították, hogy a lakásért életjáradék konstrukcióra jelenleg senkinek sincs engedélye.


Több olvasónk is jelezte, hogy belendültek azok a szolgáltatók, amelyekhez azok az idősek fordulhatnak, akik lakással rendelkeznek, de a megélhetés gondot okoz számukra. Sokan, emlékezve azokra az időkre, amikor több neves pénzügyi intézmény is jelen volt ezen a piacon, bíznak ebben a lehetőségben. Időközben azonban az összes ilyen vállalkozás eltűnt a piacról. A jelenlegi helyzet pedig igen ellentmondásos.

Mint ugyanis az Azénpénzem.hu megkeresésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelezte: „a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény 448. § (1) szerint az üzletszerűen végzett járadékszolgáltatás nyújtására irányuló tevékenység” engedélykötelessé vált. Engedélye pedig most egyetlen szereplőnek sincs, és ilyen eljárás sincs folyamatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.