2021. október 22., péntek

SZERBIA BESZÁLLNA PAKS2-BE, GIGABÍRSÁG BIGE LÁSZLÓ CÉGCSOPORTJÁNAK

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.10.22.


Privátbankár: Szerbiából kaphat ajánlatot Paks 2-re Orbán Viktor


Aleksandar Vučić szerb elnök egy interjú jelentős részét az energiaválságnak szentelte, és ezzel kapcsolatban jelentette be, hogy Szerbia szeretne beszállni a Paks 2 atomerőmű megépítésébe. “Javasolni fogom [Orbán] Viktornak, hogy 5-10 százalékkal beszállnánk, ami 500 vagy 1000 millió eurót jelentene, hogy használhassuk az ott előállított áram egy részét” – mondta az elnök.



444: 14,1 milliárd forintra bírságolta a Versenyhivatal Bige László műtrágyás cégcsoportját

Rekordösszegű, 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt többek közt a Bige László érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re és vállakozáscsoportjára a Gazdasági Versenyhivatal, mivel szerintük a cégek “éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására” törekedtek. Bigét 2020 őrizetbe vették egy másik ügy miatt, akkor politikai leszámolásról beszélt.

Mfor.hu: Tiborcz István két osztrák síhotelt vett Mészáros Lőrinctől

A BDPST Group megvásárolt egy 43 és egy 91 szobás, az ausztriai muraui sírégióban található hotelt tulajdonló céget – közölte a cég, ami Tiborcz István, a miniszterelnök vejének tulajdonában van. A Relax Hotel pályaszállás, amely 91 szobával 4 csillagos színvonalon várja a vendégeket, a szintén 4 csillagos Alpenblick Hotel pedig a település egyik első szállodája, és 43 tágas családi szobával rendelkezik. Az osztrák hoteleket a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Hunguest Hotels adta el: a cégé volt a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H., ami a hotelek tulajdonosa.

24.hu: Házkutatás és nyomozás a hevesi fideszes képviselő körzetében

Házkutatást tartott a rendőrség a Heves megyei Boldog község önkormányzatánál a napokban – értesült a lap. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre megerősítette a helyszíni vizsgálat tényét. Tájékoztatásuk szerint „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének a gyanúja miatt” nyomoznak, ez azonban nem csupán Boldog községet érinti. Mint írták, „több önkormányzat érintettségét vizsgálják”.

Hvg.hu: Legalább ötvenmilliót költött a Fidesz Márki-Zay lejáratására az utóbbi napokban

Legalább ötvenmillió forintot költöttek el a Fidesz politikusai és influenszerei Facebookon az utóbbi tíz napban hirdetésekre. Karácsony Gergely már a múlté, a propagandamédia és a megmondóemberek új célpontot találtak: Márki-Zay Pétert. Két üzenetet próbálnak sulykolni: Az első, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc embere, a második, hogy Márki-Zay valójában nem is jobboldali-konzervatív politikus, hanem baloldali.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.