2021. november 21., vasárnap

EURÓPA “ERŐD” MÉG ÁLL, DACÁRA ORBÁN ILLIBERÁLIS TÁMADÁSAINAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.11.21.


Varga szavaival élve azonban "Európa Erőd" még áll, mert bármilyen kesztyűs kézzel bánnak is az orbánista törvénysértőkkel, a joguralmat tiszteletben tartja és megvédi az Európai Unió, még ha nem is képes maradéktalanul érvényt szerezni annak. Az igazi erőd Európa, s aki ostromolja ezt az erődöt, a jogállamiság és a demokrácia védelmezőjét, az Orbán antiliberális, törvénytelenül eljáró Magyarországa. Mindent kifejez arról, hogy az Orbán-rendszer mindenben ellentéte Európának, hogy Magyarországon az igazságügy minisztere az egyik legnagyobb csúsztató és hazudozó.


Varga Judit, akit csak némi iróniával és szarkazmussal lehet az igazságügy miniszterének nevezni, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta, hogy “Magyarország Erőd” még áll, méghozzá annak ellenére, hogy az Európai Unió azt szeretné elérni, hogy “hogy Magyarország engedje be a migránsokat”. Varga szerint az Európai Unió Bírósága ítélete ezért mondta ki, hogy Magyarország megsértette az uniós jogot a “Stop Soros!” törvénycsomaggal.

Sajátos helyzet, noha a NER-től nem idegen, hogy az igazságügy minisztere kérdőjelez meg bírósági döntést, méghozzá úgy, hogy közben hazudik. Varga azt állította, hogy a “Stop Soros!” törvény lényege az, hogy “büntethetővé tette a nemzetközi védelemre nem jogosult emberek menekültügyi eljárásának kezdeményezését segítő tevékenységet”. Ez hazugság, mert a törvény a menekültek jogait védő civilszervezeteket kriminalizálja, amelyek nem a “nemzetközi védelemre nem jogosult emberek” menekültjogi eljárását segítik, hanem azokét, akik joggal kérnek menedéket.

Ennek eldöntése sem Varga dolga lenne, hanem a független menekültügyi bíróságé, ha lenne ilyen, és amíg független bíróság másképp nem ítél, addig a kérelmezőnek jogai vannak menekültügyi kérelem benyújtására. Ennek segítése nem bűncselekmény, és nem az illegális “migránsok” támogatását jelenti. Aki menekültkérelmet nyújt be, az a törvényes úton jár, és nem illegális bevándorló. Varga azt állítja, hogy a civilszervezeteket fenyegető törvényt azért ítéli el az EU, mert azt akarja, hogy “Magyarország engedje be a migránsokat”, akik alatt illegális bevándorlókat kell érteni.

Az Európai Unió azonban maga sem enged be illegális migránsokat, viszont megkülönbözteti tőlük a menekülteket, akiknek jogait nemzetközi szerződések rögzítik, amelyeket Orbán rendszere semmibe vesz. Ez a törvénytelenség, nem a menekültkérelmeket benyújtó valódi menekülteket segítő civilszervezetek tevékenysége. Varga csúsztat, egybemos, hamisít és hazudik. Az állítja, mintha Magyarország lenne Európában az “erőd”, amely az illegális bevándorlástól védi Európát. Ez hazugság, az Európai Unió is megvédi magát az illegális bevándorlóktól és kitoloncolja őket.

A menekültek jogait azonban tiszteletben tartja, Magyarország viszont nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.