2021. november 30., kedd

NÉZZE MEG, MENNYIRE SZÁMÍT JÓ HELYNEK AZ, AHOL ÉL! - SOK SZEMPONTOT VIZSGÁLTAK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2021.11.30.


Nagyon jó ugyan a fővárosban élni, de az összképen határozottan ront a megfizethetőség és a bűnözés – derül ki a Takarék Index elemzéséből. Az úgynevezett élhetőségi rangsorban dobogós helyre futott be Pilisvörösvár és Mór. Az oktatásban Győr, az egészségügyben Gyula, a munkaerőpiac alapján pedig Dunakeszi követi Budapestet.


A Takarék Index elemzői azt vizsgálták, hogy az ország egyes járásai milyen feltételeket biztosítanak az ott lakónak, melyek nyújtják a legtöbb és legmagasabb szintű szolgáltatást. Az oktatási, az egészségügyi, a kulturális szempontokat, a munkaerő-piaci lehetőségeket, a bűnözési statisztikát, a vásárlási lehetőségeket és a lakóingatlanok megfizethetőségét vették figyelembe. A főváros és a nyugati országrész szinte minden vizsgált mutatóban jobban teljesít a keleti vagy dél-keleti területeknél.

A legmagasabb pontszámot aligha meglepetésre Budapest kapta a részmutatók alapján összeállított élhetőségi rangsorban. A főváros számos jellemzőben is az élen áll, így az oktatási, az egészségügyi és a kulturális, valamint a vásárlási lehetőségek alapján. Bár megfizethetőségben és a bűnözési mutatóban a járások sorában a mezőny vége felé helyezkedik el, a többi jellemző ellensúlyozza ezeket a hátrányokat. (A különböző szempontok alapján az első 10 helyen végzettekről a táblázatokat itt találja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.