2021. november 3., szerda

ORBÁN EURÓPA VEZETŐ POLITIKUSA AKAR LENNI!

HÍRKLIKK
Szerző: ODZE GYÖRGY
2021.11.03.


Ha Orbán Viktor visszatekint az elmúlt tizenegy évére, elmondhatja, hogy minden rendben. Magyarország lényegében megvan. Volt ugyan egy kis mozgolódás az ellenzék köreiben, a Fidesz propaganda-vonata azonban már elszáguldott a Márki-Zay nevű állomás mellett és további úti célok rajzolódnak ki vezetője előtt.


„Közép-Európa a kontinens motorja és egyúttal védelmezője” – mondta egy beszédében a kormányfő, de lényegében saját magára gondolt. Az egykori Karmelita lakója most egy egyszerű, saját hazájában totalitárius rendszert építő, szorgalmas politikus, aki európai-méretű, sőt, globálisan elfogadott államférfi szerepét nézte ki magának. Miután gazdasági háttere nincs, inkább ideológiai terepen indult el saját imázsának felépítése felé. Egy egyszerű jobboldali populistából – miután a szélsőségek nem hangzanak jól a világban – az európai keresztény-konzervatív mozgalom vezetőjévé akar válni. Ezen dolgozik most.

Az első lépéseket – Orbán megszokott szervezettségével – már meg is tették. A cél egy olyan erős jobboldali frakcióhoz való csatlakozás az Európai Parlamentben, ami – amennyiben sikerül - jogi és szélesebb média-hátteret biztosítana a „liberális gondolatok terjesztésének megakadályozásához”. Erre a törekvésre utal a találkozó Marie Le Pen-nel, akit Macronnak szóló fricskaként lényegében államfő-jelöltként fogadtak Budapesten, aztán emlékezzünk a római lépcsőn ülésre Giorgia Melonival, az olasz szélsőjobb vezetőjével, amikor „szóba került az európai jobboldal helyzete” is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.