2021. november 3., szerda

PUZSÉR, MINT A GYURCSÁNY-GYŰLÖLŐK ÉS ORBÁN-RELATIVIZÁLÓK HAMIS PRÓFÉTÁJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2021.11.03.


Puzsér Róbert jó szokása szerint nagy hülyeségeket hordott össze az Indexen (megtalálta a hozzá illő fórumot), amelyek tetszetősnek tűnnek, de egyetlen szó sem igaz belőlük. Arra viszont jók, hogy végre egyben lássuk a közelmúltról szóló hazugságbeszéd lényegét, ami mérgezi a közéletet, kikezdi a józan észt, és alapot szolgáltat mind Orbánnak, mind a hozzá hasonlóknak, mint amilyen Márki-Zay Péter, hogy meghamisítsa a történelmet. Ezekkel a hazugságokkal sikerült a közéletben patthelyzetet teremteni és egy szélsőjobboldali propagandát hitelesíteni még a baloldalon is.

Azonnal a lényegre térve, Puzsér csúsztat, amikor azt állítja, hogy az Orbán-rendszer oka, hogy Gyurcsány nem mondott le: “Kiss Pétert vagy Bajnai Gordont már 2006 őszén megválaszthatta volna a helyére az Országgyűlés, és a köztársaság megmenekül. Orbán Viktor soha nem szerez kétharmados többséget a törvényhozásban”, írja Puzsér. Az Orbán-rendszer oka Orbán Viktor, senki más. Orbán nem azért csinált egy illiberális fasiszta diktatúrát, mert Gyurcsány nem mondott le azonnal, s ha lemond, akkor nincs orbáni önkényuralom.

Az is hazugság, hogy Orbánt valamiféle jogos morális felháborodás vezette, amikor 2006-ban utcára vezényelte a futballhuligánokat, és szétverette az utcai harcokra felkészületlen rendőröket. Őt az vezette, hogy a magyar parlamentáris demokráciát, a liberális jogállamot szétverje, a hatalmat mielőbb megszerezze, magát pedig leválthatatlanná tegye. Ehhez minden eszközt felhasznált. Ha lemond Gyurcsány azon a napon, amikor Orbán megszervezte az MTV ostromát, akkor a “köztársaság”, ahogy Puzsér mondja, nem menekül meg. A köztársaságra Orbán halálos ítéletet mondott.

Kiss Pétert és Bajnai Gordont (vagy bárki mást) az orbáni verbális és fizikai erőszak ugyanúgy sárba taszította volna, a végeredmény ugyanez lenne. Mert ez volt a cél. Ennek pedig semmi más oka nem volt, mint Orbán dühe, hatalomvágya, az általa kigondolt illiberális fasiszta rendszer vágya, a demokráciának álcázott diktatúra, a NER létrehozása. Mindenkit és mindent szétvert volna, aki az útjába kerül. Ahogy most is megtenné, ha valaki komolyan szembefordulna vele. Puzsér hamis szövege tipikus áldozathibáztatás, közönséges szerecsenmosdatás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.