2021. december 12., vasárnap

A „GYERMEKVÉDELMI” KAMPÁNYNAK A GYEREKEK AZ ÁLDOZATAI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.12.12.


„Orbán ’gyermekvédelmi’ kampányának nem is a jogi, hanem az erkölcsi része az, ami egyszerűen elfogadhatatlan és undorító” – nyilatkozta lapunknak Vásárhelyi Mária. A szociológus azt mondja, ha őt kérdeznék, belőle dőlnének az ötletek, mi mindent tehetne a kormány a gyermekek védelme érdekében. Az viszont egészen biztos, hogy az a terület, amelyen ők most garázdálkodnak, nem a gyermekek érdekeit szolgálja, hanem éppen ellenük történik.


Mi a véleménye arról, hogy Orbán egy álproblémát kreálva – miszerint Brüsszel elvárja: az LMBTQ-aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba – „gyermekvédelem” címen a kampánya részévé teszi a gyerekeket?


Ezt az egészet, ennek a morális és a kulturális színvonalát is kétségbeejtőnek tartom. Konkrétan előre kétségbe vagyok esve azért is, hogy megint mit látnak majd a gyerekeink és az unokáink az utcákon. Nyilván az ország minden pontját óriásplakátok fogják elárasztani, amelyeken olyan nem létező dolog ellen hergelik a közvéleményt, amiről minden olvasni tudó gyerek meg fogja kérdezni, hogy az micsoda. Hogyha eddig egy kisiskolás gyereknek esze ágában sem volt az LMBTQ-kérdésről beszélni, az most megkerülhetetlenné válik. Egyszerűen azon túl, hogy mérhetetlenül aljasnak tartom ezt a kampányt, azt gondolom: a legnagyobb áldozatai – az LMBTQ-közösség tagjain kívül – éppen a gyerekek lesznek. Ők egy olyan dologgal találják szembe magukat, ami az ő érettségüknek még abszolút nem felel meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.