2021. december 3., péntek

BÖDŐCS TIBOR: MÁR NEM CSAK A BAZMEGEKRŐL, AZ ANDIZÁSRÓL IS FELISMERNI A MAGYAROKAT

HVG360
Szerző: KOVÁCS BÁLINT
2021.12.03.


Mészáros Lőrincet nem azért bántja, mert gügye, hiszen arról pont nem tehet – mondja az ország legnépszerűbb humoristája, Bödőcs Tibor, akinek nemrég jelent meg harmadik kötete, a Mulat a manézs című regény, amelyben egy olyan cirkuszországot és vezetőjét írta meg, ami a magyaroknak is gyanúsan ismerős lehet, ha nem is a cirkuszból. Az andizós videóról, választási csalásról, betiltásról és arról is kérdeztük, Hofi miatt volt-e kommunizmus.


hvg.hu: Egy könyvet még bárki írhat, kettő még belefér a kezdők szerencséjébe, de önnek már a harmadik kötete jelenik meg. Eljön majd az a pont, amikor azt mondja magáról, író, aki egyébként stand upozik is, és nem fordítva?

Bödőcs Tibor: Bár nem szoktam definíciókat gyártani magamról fogmosás előtt, után és közben reggel a tükör előtt, de humoristának tartom magamat, aki ír. Spiró György nemrég például azt írta Dosztojevszkijről a kétszázadik születésnapján, hogy egy nagy humorista volt: akkor ez egy elég tág kategória Mark Twaintől James Joyce-on keresztül Benny Hill-en és Sas Jóskán át Dosztojevszkijig. A humorista írhat könyvet és stand up-estet is. Ráadásul én szerencsés vagyok, én döntöm el, hogy fellépek vagy írok, bár ezt most a covid döntötte el, nem én.

"Nem kell pályáznom Demeter Szilárd párttitkárhoz, az elméleti punktarajjal hiteltelenül basszusgitározó, kicsinyes kukás emberhez",

illetve a kuratóriumokhoz, amiknek a döntéseibe ő nem szól bele, csak kívülről, felűről csujjogat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.