2021. december 21., kedd

EGY SZELET SÜTEMÉNY, PÁR SZEM SZALONCUKOR, VAGY CSAK EGY-KÉT JÓ SZÓ, ODAFIGYELÉS MÁR SOKAT SEGÍT. HOGY NE ÉREZZÉK ANNYIRA EGYEDÜL MAGUKAT AZ IDŐSEK. LEGALÁBB KARÁCSONYKOR NE

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2021.12.21.


...
A sok örömben azért keserű pillanatok is vannak. Egyik kollégám mesélte, hogy egy egyedül élő nyugdíjas bácsinak vitt egy kis csomagot…aki elsírta magát. Hogy rá is gondol valaki…A kollégámnak is gombóc lett a torkában.
Ilyenkor a legtöbben a gyerekekre gondolnak, nekik küldenek csomagot. De nagyon sok idős ember él nagyon kevés pénzből, egyedül, sokan elszigetelődve. Gyerekeik nincsenek, vagy távol élnek, gyakran nekik maguknak is anyagi gondjaik vannak. Pár napja pl.egy üzenetben valaki épp idős szüleinek kért élelmiszercsomagot. És nem ő volt az egyetlen.
Mi is leginkább a gyerekekre fókuszálunk, a gyerekes családokra…kevés településen tudunk az öregekre is. De talán a szomszédok, az utcabeliek, ők figyelhetnek kicsit rájuk. Egy szelet sütemény, pár szem szaloncukor, vagy csak egy-két jó szó, odafigyelés már sokat segít. Hogy ne érezzék annyira egyedül magukat. Legalább karácsonykor ne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.