2021. december 20., hétfő

ÉLETRE NEVELŐ TANFOLYAM 99 ÉVNÉL FIATALABBAKNAK

QUBIT
Szerző: Qubit
2021.12.20.


Mi lenne, ha az iskolában az unalmas-fölösleges elméleti ismeretek helyett arról tanulhatnál, hogy hogyan bérelj lakást, hogyan fizess adót, hogyan tárgyalj emberekkel, és hogyan boldogulj az életben? A Coca-Cola Magyarország fiataloknak szóló, munkaerő-piaci elhelyezkedést segítő programja, az #énjövőm épp erre tanít – most éppen ingyenes online tananyagok segítségével...

...Az életnek tanulunk? Akkor itt a tananyag

Nem az iskolának, az életnek tanulunk, tartja a latin mondás, de ma éppoly ritka az életre felkészítő iskola, mint a latin anyanyelvű nevelők. Az #énjövőm digitális tananyaga viszont sokakat megszólíthat: egyrészt arra tanít, hogy hogyan boldogulj az életben és a munkaerőpiacon, másrészt rengeteg olyan témát érint, amikkel a közoktatásnak kéne foglalkoznia.

Hogyan kell viselkedni egy állásinterjún? És egy tárgyaláson? Be tudsz mutatkozni valakinek fél perc alatt? Miért fontosak a a gazdasági, jogi és pénzügyi alapismeretek a munkaerőpiacon? Hogyan kell adót fizetni? Mi az a piac, hogyan kell takarékoskodni, és mik a hitelkártya-használat buktatói? Hány személy és mennyi kezdőtőke kell egy káefté alapításához? Hogyan kell lakásbérleti szerződést írni? Mi az a digitális közigazgatás?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.