2021. december 21., kedd

MOSOLYGÓS ORBÁN-HÍVŐ KÉSZÜL A SÁNDOR-PALOTÁBA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.12.21.


Igazi Jolly Joker Orbán Viktor számára Novák Katalin. Szóba került már szegedi polgármester-jelöltként, dolgozott a fiatalokat és a családosokat megcélzó tárca nélküli miniszterként, a nők jogaiért küzdő mosolydiplomataként, és volt egy darabig a Fidesz alelnöke is, de kevesen gondolták, hogy a miniszterelnök Áder János utódjának jelöli egyszer. Novákról mindenki tudja, hogy lojalitása megkérdőjelezhetetlen, Orbán tehát méltán számíthat rá akkor is, ha megnyeri a tavaszi választást, és akkor is, ha elveszíti azt.


Azért vállalta be az év utolsó kormányinfóját Orbán Viktor, hogy személyesen jelenthesse be, kit jelöl a köztársasági elnöki posztra. Éreztetni akarta a sajtóval, hogy számára igen fontos ez a jelölés, egyúttal jelezte, hogy számra a legideálisabb jelölt az a Novák Katalin, aki a nőket korábban sokszor leszóló kormánypárton belül hihetetlen gyorsasággal repült a csúcsra. Viszont sok tényezőnek kellett együtt állnia ahhoz, hogy Orbán eljusson ehhez a döntéshez.

A legfontosabb, hogy a korábban felmerült jelöltek valami oknál fogva nem jelentettek volna ideális megoldást Orbán számára. Volt szó például Trócsányi Lászlóról, akinek a karrierje már megbicsaklott egyszer, amikor az EU-ban nem fogadták el jelölését az Európai Bizottságba. Közszájon forgott Kövér László neve is, ám ő egyre inkább egy elszabadult hajóágyúként viselkedik, noha hűsége megkérdőjelezhetetlen a vezérhez és a párthoz. A legfontosabb körülmény mégis az, hogy most fiatal és mosolygós arc kell a pártnak, a fent említett férfiak viszont finoman szólva sem felelnek meg ennek az elvárásnak.

Novák viszont újgenerációs fideszes, aki eredetileg a párt szerethetőbb arcát hívatott megjeleníteni. Tárca nélküli miniszterként szinte mindig akkor lépett a nyilvánosság elé, amikor valamilyen új támogatást vagy emelést kellett bejelenteni. Már ekkor sejteni lehetett, hogy Orbánnak nagy tervei vannak vele, hiszen nem engedte ki a nyílt küzdőtérre, így nem használódott el az ellenzékkel folytatott csatározásokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.