2021. december 29., szerda

SOK HŰHÓ LEHET A SEMMIÉRT A HÁZIORVOSOK KÖTELEZŐ OLTÁSI HÉTVÉGÉJE

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2021.12.28.


Nagy energiaráfordítás, ami minimális haszonnal kecsegtet – így kommentálta a Mércének azt a keddi hírt Dr. Szabad Zoltán, aki a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) elnöke, miszerint a háziorvosoknak januárban egy hétvégét kötelező „önkéntesen” oltással tölteniük.

Kedden a Telex írta meg először, hogy a Müller Cecília által jegyzett határozat szerint 2022 januárjában – ahogyan azt a kormány decemberben előre jelezte – minden háziorvosnak kötelező lesz legalább egy hétvégét vállalnia (pénteken 14–18 óra, szombaton 10–18 óra közötti időszakban), amikor Covid elleni oltásokat ad be. Az oltási hétvégét a háziorvos választja ki, azt előtte a megyei oltási bizottsággal előzetesen egyeztetnie kell, illetve köteles gondoskodni arról, hogy az oltási hétvége oltási időpontjairól a lakosság a helyben szokásos módon értesüljön.

Szabad Zoltán – aki bár a MOSZ-ban elnöki tisztet tölt be, lapunknak nem a szakszervezet álláspontját tolmácsolta, hanem háziorvosként értékelte Müller Cecília friss utasítását – szerint sok praxishoz nem tartozik már olyan beteg, akit be lehetne oltani: akiben felmerült, hogy szeretne oltást kapni, már rengeteg lehetősége volt rá eddig is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.