2021. december 14., kedd

SUNYI ÉS HAZUG MÓDON ÜLDÖZNÉ EL A KORMÁNY A HIPEREKET - ÚJABB PIACTISZTÍTÓ JOGALKOTÁSI PRÓBÁLKOZÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.14.


Benyújtották a parlamenthez azt a törvényjavaslatot, amelynek célja egyértelműen csak a hiperek elüldözésének szándéka lehet. Ezúttal találékonyan az „élelmiszerpazarlás megelőzése” szlogenbe burkolták a dolgot.


Hetek óta beszél arról a kereskedelmi szakma – írta meg a Telex –, hogy „megdöbbentő tervet” fontolgat a kormány. Egy munkaanyagban olyan törvénymódosításokat tervez, amelyek szerint a napi fogyasztási cikkek eladásából 100 milliárd forintnál nagyobb árbevételt elérő kiskereskedelmi láncok (praktikusan és ábécésorrendben az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny Market, a Spar, illetve a Tesco) több szempontból is nehezebb helyzetbe kerülhetnek.

A cikk szerint emelkedne a kiskereskedelmi adójuk, ami ugye „tiszta sor”, az államnak most nagyon kell a pénz. Másrészt a kormány egy olyan törvényt is fontolgat, amely (vélhetően alkotmányellenesen) a nagy láncoktól ingyen elvonná az áruiknak egy részét, azokat, amelyek közelednek a minőségmegőrzési határnapjukhoz. Órák alatt kiderült, hogy a Telex információi tűpontosak. Benyújtotta ugyanis a parlamenthez a kormány az említett törvényjavaslatot (ez itt nézhető meg)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.