2022. január 22., szombat

„A FIATALOK EGY RÉSZÉNEK MENTÁLIS EGÉSZSÉGÉT KIFEJEZETTEN VESZÉLYEZTETI” – KIJÖTT A PSZICHOLÓGUSOK ÉS PSZICHIÁTEREK KÖZÖS ÁLLÁSFOGLALÁSA A MELEGELLENESÉ TETT PEDOFILTÖRVÉNYRŐL

TELEX
Szerző: ELŐD FRUZSINA
2022.01.22.


Fél évvel annak elfogadása után megérkezett a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichiátriai Társaság nyilvános állásfoglalása az LMBTQ-passzusokkal megtoldott pedofiltörvény ügyében. A szervezetek a Facebook-oldalukon tették közzé a szöveget, amelynek legfontosabb állítása, hogy véleményük szerint a 2021. évi LXXIX. törvény a fiatalok egy részének mentális egészségét kifejezetten veszélyezteti.

„Kötelességünk megfogalmazni szakmai álláspontunkat, mert a társadalomban a kisebbségben lévő csoportok, a többségtől valamilyen módon eltérő személyek stigmatizálásuk okán fokozottan veszélyeztetettek lehetnek különféle pszichés nehézségek kialakulása szempontjából” – áll a szövegben. A pszichológusokat és pszichiátereket tömörítő szakmai szervezetek arról is írnak, hogy „a születéskor meghatározott nem számos esetben még biológiailag sem olyan egyértelmű, mint amilyennek első megközelítésben látszik”, illetve kifejtik, hogy „a nemi identitás alakulása tehát pusztán biológiai megközelítésben is bonyolult és érzékeny folyamat, amely változhat az élet során”.

Az állásfoglalás kiemeli: tudományos vizsgálatokkal alátámasztott tény, hogy

a heteroszexuális személyek, párok által felnevelt gyermekek közül éppen annyian válnak homoszexuálissá, leszbikussá, transzneművé (LMBTQ), mint a homoszexuális személyek, párok által felneveltekből.

Ennek alapján a szervezetek szerint a szexuális kisebbségekbe sorolható személyek nem maguk választják a sorsukat, a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, hanem azt döntően az általuk nem befolyásolható, nem irányítható komplex biológiai folyamatok határozzák meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.