2022. január 13., csütörtök

A HATÓSÁGI ÁRAK BEVEZETÉSE DIKTATÚRÁK SAJÁTJA ÉS AZ ORBÁN-RENDSZER GAZDASÁGI ÖSSZEOMLÁSÁT JELZI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.01.13.


Az egyszerű magyar ember nem köteles érteni a közgazdasághoz, mert soha nem tanították meg neki, ahogy az emberi jogokat, a hatalmi ágak szétválasztását és a sajtószabadság mibenlétét sem. Ellenben a görög-perzsa háborúkról szilárd ismeretei és soha nem halványuló iskolai emlékei vannak a “cerkák” miatt, a marathoni csata hallatán pedig azonnal rávágja, hogy “futás”. De a hatósági árak bevezetéséről, annak okáról és következményeiről semmit nem tud, csak annyit, hogy “rendes a Viktor, nem engedi, hogy Brüsszel, meg a liberális gender migránsok, felemeljék a tej árát”.

Azt már nem tudja a rendes magyar ember, hogy ennek sem Brüsszel, hanem nagy részben Orbán Viktor az oka, aki a meggondolatlan pénzszórásával az egekbe verte az inflációt, a forint értékét pedig a béka feneke alá süllyeszti, mindezt egy világjárvány sújtotta gazdasági környezetben, amire csak rásegít a választási irdatlan pénzszórás, amellyel látványosabb csalás és gépfegyverek nélkül próbálja hatalomban tartani magát, miközben az uniós pénzek akadoznak az európaellenes illiberális gyűlöletpolitikája miatt. Az államadósság az egekben, lassan történelmi rekordokat dönt.

Arra azonban rájön egy magyar ember hamar, mert a magyar ember tényleg nem buta, hogy ha ezt ilyen jól meg lehetett csinálni, akkor miért nem lehetett előbb? Miért nem lehet csökkenteni még jobban? Esetleg, ha ezt meg lehet csinálni, miért nem lehet kiterjeszteni a tornacipőkre is, mert most azt kell a gyereknek? Arról nem beszélve, hogy miért akarják majd egyszer csak megszüntetni az árstoppot, ha ezt bármikor meg lehet csinálni? Azt meg majd végképp nem érti a magyar ember, hogy a hatósági áras élelmiszerek miért kezdenek eltűnni a boltból és mást adnak helyette.

Azok biztos az ellenzéki szabotőrök lesznek. Mert a magyar ember örül a 13. havi nyugdíjnak is, a rezsicsökkentésnek is, mindenféle juttatásnak, mégiscsak igaza volt a Horn Gyulának. Csak annak nem fog örülni, amikor mindez rászakad az Orbán Viktorra és a magyar emberekre, győzzék csak ráfogni Sorosra meg a magyarellenes liberális antikeresztényekre. Mert a magyar embernek soha senki nem tanította meg, hogy a hatósági ár valakinek mindig veszteséget okoz, valakinek azt ki kell fizetnie, és az vagy a magyar ember lesz a végén, vagy nem lehet majd kapni, ami ráfizetéses.

Bármilyen súlyos az infláció, a hatósági árak bevezetése, a kormány direkt beavatkozása vészjelzés, ami súlyos láncreakciókat indíthat el. Rövidtávon megoldásnak látszik, hosszútávon katasztrófát idézhet elő, hogy mást ne említsünk, mint a szovjet és venezuelai típusú szocializmust. Hatósági árat diktatúrák vezetnek be, mert ők megtehetik, demokratikus kormányok gazdasági intézkedések kombinációjával próbálják a hatását megállítani és a folyamatot visszafordítani. Választási évben viszont nem látszódhat nagyobb megszorítás, minthogy nem épül meg a pécsi stadion...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.