2022. január 20., csütörtök

A LEGARCÁTLANABB LOPÁS, HA ORBÁN VEJÉNEK BANKJA KEZELI ÉS MEGSARCOLJA AZ ÁLLAMI PÉNZEKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.01.20.


Orbán, akiről tudjuk, hogy “üzleti ügyekkel nem foglalkozik”, eddig is gátlástalanul és arcátlanul fosztogatta a közvagyont, amikor a gázszerelő stróman barátja nevén százmilliárdokat lopott ki az állam (az adófizető magyar polgárok) pénzéből. De most átlépett egy határt. A közpénzekből és uniós támogatásokból korrupt módon meggazdagodott veje (a lányának a férje), egy olyan bankot vásárolt meg, amely már eddig is százmilliárdos nagyságrendben kezelt állami pénzeket, és mostantól még nagyobb tételben folyatják át és sarcolják meg a veje bankján keresztül a közpénzeket.

Nagyon egyszerűen ez azt jelenti, hogy az Orbán-család magánbankja kezeli majd az állami tulajdonú cégek, alapítványok számláit, előfordulhat, hogy a minisztériumok pénzét is, és így minden tranzakció és banki művelet után leveszik a sápot. Az Orbán-család megsarcolja a magyar állam pénzét. Ennél arcátlanabb korrupciót és lopást nehéz elképzelni, amikor a miniszterelnök vejének a kezére adnak egy bankot, amely már eddig is, ezután pedig még nagyobb tételben, állami pénzeket kezel, állami cégek számláit vezeti, és így a miniszterelnök családja minden közpénzt megsarcol.

Tiborcz István felesége Orbán Ráhel, gyermekeik Orbán Viktor unokái. Családjuk az Orbán-család része, a vagyonuk az Orbán-család vagyonának része. A 35 éves Tiborcz 2020-ban Magyarország 32. leggazdagabb és 15. legbefolyásosabb embere volt. Mindezt kizárólag annak köszönheti, hogy felesége a miniszterelnök lánya. Tiborcz úgy lett kőgazdag multimilliárdos, hogy nem örökölt nagy vagyont, nem talált fel semmit, nem alkotott rendkívülit, hanem a miniszterelnök apósa révén uniós pénzekből és magyar közpénzekből lett olyan gazdag, hogy már bankot vásárolt.

Orbán élőben játszik Monopolyt, de úgy, hogy a dobókocka mindig az ő kezében van, és minden az övé. Mások helyett is ő dob, mások helyett is ő lép, és mindenkinek ő osztja ki, amivel játszhat, de az is az övé.

Tiborcz a bankot is közpénzből vette, mert vagyonának eredete és forrása az állami közltségvetés és a Magyarország közfeladataira kapott uniós támogatások. Kiválasztottak neki egy olyan bankot, amely bevételének egy jelentős részét nem piaci jellegű tevékenységből, hanem állami cégek számlavezetéséből és hitelezéséből szerzi. Tiborcz a saját pénzéből, tehetségéből és a saját munkájából soha nem tudott volna bankot vásárolni magának. Ez kizárólag annak köszönhető, hogy a felesége a miniszterelnök lánya, a miniszterelnök az apósa. Ez a legtisztább korrupció.

De az, hogy Orbán a közvagyon és az Orbán-család közé beiktat egy magánbankot, ami a lánya férjének a tulajdonában van, és a bank által kezelt állami pénzeket az Orbán-család megsarcolja, ez olyan mértékű pofátlanság, aljasság és köztörvényes bűnözés, aminél kisebb dolgok miatt forradalmak törtek ki és a lábuknál fogva akasztottak fel embereket. Az elbizakodottságát mutatja, hogy Orbán ezt egy választás előtt, az adófizetők és a választópolgárok szemét kiszúrva, az orruk előtt meg meri csinálni. Ezt olyan ember teszi meg, aki tudja, hogy őt leváltani nem lehet.

A 444.hu cikke nemcsak azt sorolta fel, hogy eddig milyen állami cégek vezetnek számlát a Tiborcz által megszerzett bankban, a Gránit Bankban, hanem jelezte azt is, hogy máris megindultak más pénzek is a Gránit Bank felé. Mindenki biztos lehet abban, hogy rövid időn belül a Gránit Bank kezeli majd a legjelentősebb állami cégek számláit, talán még az állami szervek, vagy a költségvetési intézmények pénzét is a Gárint Bankon folyatják majd át. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-család minden olyan közpénzből levesz egy meghatározott százalékot, amit a Gránit Bankon folyatnak át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.